Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės | Diena.lt

SEIME PAMINĖTOS SIGNATARO R. OZOLO 80-OSIOS GIMIMO METINĖS

Ketvirtadienį Seime paminėtos Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Seimo ir Seimo tarybos nario, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, atkurtos nepriklausomos pirmosios Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministro pirmininko pavaduotojo, VI ir VII Seimo nario Romualdo Ozolo 80-osios gimimo metinės.

Istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje rengiama konferencija „Romualdas Ozolas - valstybės kūrėjas“. Renginio dalyvius pasveikino Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė ir Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas prof. Arūnas Gumuliauskas.

Konferencijoje pranešimus apie R. Ozolą, kuriam sausio 31 d. būtų sukakę 80 metų, pristatė jo politinės ir mokslinės veiklos bendražygiai: redaktorius ir filosofijos knygų leidėjas Antanas Rybelis, filosofas prof. Vytautas Radžvilas, Nepriklausomybės Akto signataras rašytojas Romas Gudaitis, Seimo narys istorikas prof. Arūnas Gumuliauskas, politologas Alvydas Medalinskas, taip pat istorikė prof. Rasa Čepaitienė, politologai doc. Algimantas Jankauskas ir dokt. Vytautas Sinica.

Konferenciją sudaro dvi dalys, pirmajai pirmininkaus Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas prof. A. Gumuliauskas ir Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narių klubo pirmininkas dr. Romas Pakalnis, antrajai - Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė ir Pirmosios Vyriausybės klubo prezidentas Albertas Sinevičius.

Seimo rūmuose esančioje Vitražo galerijoje atverta paroda „Romualdas Ozolas - filosofas politikoje“.

Joje per vizualinį pasakojimą pristatoma įvairialypė R. Ozolo - filosofo ir leidėjo, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjo, ideologo ir vieno iš lyderių, pirmojo nepriklausomo savaitraščio „Atgimimas“ steigėjo ir redaktoriaus, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputato, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, pirmosios Lietuvos Respublikos vyriausybės vicepremjero, dviejų Seimo kadencijų nario, Seimo pirmininko pavaduotojo, Centro judėjimo ir partijos pirmininko - veikla ir gyvenimo istorija.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Parlamentarizmo istorinės atminties skyriaus parengtoje parodoje eksponuojamos fotografijos yra saugomos Seimo archyve, Lietuvos centriniame valstybės archyve, Šiaulių r. Bazilionų mokykloje-daugiafunkciame centre, Romualdo Ozolo paramos fondo archyve, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo archyve. Taip pat eksponuojamos fotografijos iš R. Ozolo šeimos archyvo, dabar perduoto į Lietuvos centrinį valstybės archyvą, A. Sinevičiaus asmeninio archyvo, fotografų Gedimino Bareikio, Romualdo Jurgaičio, Andriaus Petrulevičiaus, Kęstučio Svėrio, Zenono Nekrošiaus asmeninių archyvų.

GALERIJA

  • Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės
  • Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės
  • Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės
  • Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės
  • Seime paminėtos signataro R. Ozolo 80-osios gimimo metinės
Mariaus Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

---> taigi

Baikite čia jūs pasakas apie tikrąjį Sąjūdžio vadovą. Tai jums Juozaitis, tai Ozolas Sąjūdžio vadovai, o faktinis ir sėkmingiausias , Lietuvos nepriklausomybės byloje daugiausia nuveikęs, Sąjūdžio vadovas V.L. jums ,,dėdulė", ,,ožys"... Gėdytumėtės, veidmainiai.

NA NA

palengva tyliai mažais žingsneliais į seimą ateina tiesa ,apie mūsų nepriklausomybės kelią į laisvą Lietuvą ,,,,,sėkmės ,Ozolo šeimai ,kovoti už laisvą Lietuvą su kryžiuočiais ,,,,

Virgis

Manau nekorektiska buvo kad tokia proga nepasisake v. lansbergis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS