Seime stringa pataisos dėl privalomo išankstinių SIM kortelių registravimo | Diena.lt

SEIME STRINGA PATAISOS DĖL PRIVALOMO IŠANKSTINIŲ SIM KORTELIŲ REGISTRAVIMO

Seimo Ekonomikos komitetas nemato pagrindo šalies gyventojus įpareigoti registruoti savo telefonų SIM korteles. Komitetas prie šio klausimo šiemet negrįš.

„Manau, kad komitetas negrįš prie Elektroninių ryšių įstatymo pataisų, numatančių SIM kortelių registraciją“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime pareiškė komiteto vadovas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius.

„Mes taip ir nesulaukėme nors ir davėme laiko pagrįsti, kam tai (privaloma registracija - BNS) būtų reikalinga, ką tai keistų. Atsakymų kaip komitetas nesulaukėme, todėl šios rudens sesijos dienotvarkėje vietos nematau, kad atsirastų šiam įstatymui“, - pridūrė V.Sinkevičius.

Seimo Ekonomikos komitetas gegužę padarė pertrauką pataisų dėl privalomo išankstinių SIM kortelių registravimo svarstyme. 

Išankstinio mokėjimo SIM kortelių  registravimo iniciatyvos autorė Vidaus reikalų ministerija, teikdama tokias pataisas, tikisi, kad tai padėtų kovoti su telefoniniais sukčiais. Šiuo metu operatoriai privalo registruoti tik fiksuoto ar mobiliojo ryšio abonentų duomenis.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per metus pasinaudojant mobiliaisiais telefonais padaroma apie 300 nusikalstamų veikų, o jų turtinė žala vidutiniškai siekia 242 tūkst. eurų.

Pataisomis numatoma, kad duomenis apie paslaugos gavėjų buvimo vietą, taip pat asmenų telefono numerius, operatoriai turėtų nedelsiant pateikti kriminalinės žvalgybos subjektams, žvalgybos institucijoms ir ikiteisminio tyrimo įstaigoms, kurios aiškinasi sunkius ir labai sunkius nusikaltimus.

Mobiliojo ryšio operatoriai siūlomą reguliavimą vertina nevienareikšmiškai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nusivylusiam

Eik išgersi, bent Verygai zapadlo padarysi, ir šiaip gal atsipalaiduosi, gal praeis ir be daktaro.

nusivyliau

anava,nemato pagrindo...tai tegu pamato ta pagrinda,jis tikrai yra ...net as,paprastas zmogus tai suprantu...nes to reikia del mano saugumo...idomus sitas Seimas,griezciau bausti uz gyvunu kankinima nenori,zmoniu saugumo didinimui -nera pagrindo...cia viska paskaiciau sios dienos spaudoj...nepakele nuotaikos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS