Seimo narys P. Urbšys apklaustas STT Panevėžio mero korupcijos byloje | Diena.lt

SEIMO NARYS P. URBŠYS APKLAUSTAS STT PANEVĖŽIO MERO KORUPCIJOS BYLOJE

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį Panevėžio mero korupcijos byloje kaip liudytoją apklausė Seimo narį Povilą Urbšį.

„Aš kaip suprantu, tyrėjus domino viešieji pirkimai, susiję su viešinimo paslaugomis ir sociologiniais tyrimais“, – BNS po apklausos sakė P. Urbšys.

„Jeigu vienaip ar kitaip ta politinė jėga siejama su Povilo Urbšio pavarde, tai aš turėjau būti apklausiamas“, – pridūrė jis.

Politikas apklaustas tyrime, kur įtarimai dėl korupcijos pareikšti Panevėžio merui Ryčiui Mykolui Račkauskui, jo patarėjai Gintarei Maskoliūnienei ir trims verslo atstovams.

R. M. Račkauskas Panevėžio meru 2015 metais buvo išrinktas kaip judėjimo „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas. Kilus nesutarimams su P. Urbšiu iš šio judėjimo pasitraukė beveik visa savivaldybės tarybos frakcija, įskaitant patį merą.

P. Urbšys paragino Panevėžio merą bendradarbiauti su teisėsauga ir atsakyti į klausimus. Jis tvirtino jaučiantis atsakomybę už susidariusią padėtį.

„Nors nesvarbu, kad tas pats meras atsiribojo nuo manęs prieš keletą savaičių ir padarė viską, kad sudraskytų judėjimą „KARTU“, bet aš vis vien turiu prisiimti tą politinę atsakomybę, (...) nenusiplauti rankų, kad čia meras išsižadėjo manęs ir kad čia jo reikalas. Ne, čia yra mano reikalas, nes jis į rinkimus ėjo su mano pavarde“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis pabrėžė vertinantis R. M. Račkausko indėlį atveriant savivaldybę gyventojams ir toliau tvirtino svarstantis kitais metais dalyvauti Panevėžio miesto mero rinkimuose.

Teisėsaugos vykdomame tyrime R. M. Račkauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu bei piktnaudžiavimu tarnyba, mero patarėjai ir verslo atstovams – prekyba poveikiu.

STT įtaria, kad Panevėžio miesto savivaldybėje galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

BNS žiniomis, STT pareigūnų akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai, susiję su Aukštaitijos sporto komplekse planuojamu 50-ies metro plaukimo baseinu, taip pat požeminių konteinerių bei savivaldybės rinkodaros programos „Atsinaujinantis Panevėžys“ konkursai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS