Šiaulių savivaldybė priešinasi grafų Zubovų dvaro privatizavimui | Diena.lt

ŠIAULIŲ SAVIVALDYBĖ PRIEŠINASI GRAFŲ ZUBOVŲ DVARO PRIVATIZAVIMUI

  • 0

Šiaulių miesto savivaldybė kreipėsi į šalies valdžios institucijas reikalaudama, kad jos užkirstų kelią grafų Zubovų dvaro rūmų galimam privatizavimui, planuojamam juos valdančio Šiaulių universiteto (ŠU), rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Mažėjant studentų, universitetas nusprendė kreiptis į Vyriausybę, kad dvaro pastatas būtų įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą. Gautas lėšas ŠU norėtų panaudoti pagrindinių savo rūmų atnaujinimui.

Šiaulių miesto savivaldybės vadovai kreipėsi į Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijas, Kultūros paveldo departamentą (KPD) ir pareikalavo, kad galimam rūmų privatizavimui būtų užbėgta už akių. Savivaldybė teigia, kad dvare galėtų įsikurti menininkų namai, vykti renginiai visuomenei.

KPD Šiaulių skyriaus vedėjas Rytis Budrys teigė, jog norint privatizuoti, Zubovų dvaro rūmus Vyriausybei pirmiausia reikėtų išbraukti iš neprivatizuojamų objektų sąrašo.

„Negalėčiau pasakyti, kad šių rūmų privatizavimas būtų neigiamas dalykas. Iš ilgametės patirties žinau, kad savivaldybės nėra geriausios kultūros paveldo objektų šeimininkės“, – dienraščiui sakė R. Budrys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS