Sinoptikas: apie vasariškus orus kalbėti dar anksti | Diena.lt

SINOPTIKAS: APIE VASARIŠKUS ORUS KALBĖTI DAR ANKSTI

  • 2

Prasidedant paskutiniam pavasario mėnesiui labai šiltų, vasariškų orų tikėtis dar neverta, LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pasak jo, artimiausiu metu šilčiausia temperatūra laikysis apie 10 laipsnių šilumos.

Trečiadienis bus apniukęs, nes orus lems nuo Lietuvos lėtai besitraukiantis ciklonas. Daug kur negausiai palis. Tik pietryčių Lietuvoje lietus bus įkyresnis ir intensyvesnis. Pietvakarių, vakarų vėjai pūs 7–12 m/s greičiu. Prie jūros bei kai kuriuose šiauriniuose rajonuose vėjas įsismagins ir iki 15–18 m/s. Temperatūra kils iki 6–10 laipsnių, tik pietvakarių Lietuvoje galima tikėtis 11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį prognozuojami krituliai, daugiau – lietus. Vėjas nurims. Temperatūra naktį bus 0–4 laipsniai šilumos, bet Žemaitijoje vėl tikėtina neigiama temperatūra, vietomis atšals iki 3 laipsnių šalčio.

Penktadienio naktį žymesnių kritulių neprognozuojama, bet dieną iš pietų priartės naujas žemo slūgio sūkurys ir pradės lyti. Naktį temperatūra bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos. Dieną ypatingos šilumos irgi nežadama – bus 4–9 laipsniai šilumos.

Šeštadienį ir sekmadienį – irgi protarpiais lietus. Ypač lietingas bus šeštadienis, kai kur lietūs bus smarkūs. Naktimis temperatūra jau bus teigiama, šeštadienio dieną – 5–10 laipsnių šilumos, pietrytiniuose rajonuose – 12–15 laipsnių šilumos. Sekmadienio dieną bus 9–14 laipsnių šilumos.

„Daug kas laukia vasariškų, labai šiltų orų, bet, deja, apie juos kalbėti dar anksti“, – pabrėžė sinoptikas.

Gairės: orai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rugile

Ar pasiutot - isjungti sildyma. Dar naktimis buna minusine temperatura.

vika

Kodėl neskelbiat šildymo pabaiga, nes orai jau 10 laipsniu pastoviai ir daugiau kad rudenį įjungti tai temperatūra nebesvarbu o išjungti tai darosi problema.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS