Sinoptikas: orai – tarsi liepos mėnesį | Diena.lt

SINOPTIKAS: ORAI – TARSI LIEPOS MĖNESĮ

Sekmadienį Lietuvoje bus sausa ir labai šilta – kai kur įkais iki 27 laipsnių. Tačiau kitą savaitę orai pamažu keisis – sulauksime lietaus, perkūnijos, šiek tiek atvės.

Kaip LRT RADIJUI sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas, sekmadienį per Lietuvą praslinks debesėlių juosta, bet tikimybė sulaukti iš jų lietaus –beveik nulinė.

„Taigi lietaus neturėtų būti. Pūs rytinių krypčių vėjas 5–10 m/s greičiu, o šilumos dar užteks visoje Lietuvoje: aukščiausia temperatūra – 22–27 laipsniai, prie jūros – apie 25 laipsnius, sostinėje – 23–25 laipsniai. Tad orai primena liepos mėnesį“, – teigia V. Sakalauskas. 

Pirmadienio naktį, anot sinoptiko, lietaus tikimybė išliks dar labai nedidelė, pūs nestiprus rytinių krypčių vėjas, o temperatūra spės pažemėti iki 8–13 laipsnių šilumos.

„Dieną debesų kaupsis vis daugiau. Yra tikimybė, kad kai kuriuose rytiniuose, pietiniuose rajonuose trumpai palis, gali ir perkūnija pagrūmoti. Įdienojus galima sulaukti 20–25 laipsnių šilumos“, – prognozuoja V. Sakalauskas. 

Antradienį, jo teigimu, daug kur palis. Vyraus trumpi lietūs su perkūnijomis. Rytinių krypčių vėjas pūs 5–10 m/s greičiu. Ten, kur bus perkūnija, jos metu galima sulaukti ir silpno škvalo. Naktį numatoma 10–15 laipsnių šilumos, dieną – 17– 22 laipsniai.

Gairės: oras, orai, klimatas, lietus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Blaškos tie orai kaip vanduo puspilnėje autocisternoje ant posūkio, tuoj tos vėjo (velnio) jėgainės ir pačią Žemę apvers... teks kupranugarių verslu užsiimt. Arba - pingvinų auginimu.

Labai

gražus pavasaris, tik gaila,kad jau baigiasi. Tokie nuostabūs orai,kad tikrai net pamiršti,kad gegužės mėnuo. Atrodo kažką pavėlavau pasodint į daržą,lyg būtų birželis. Atsitokėju ir nudžiungu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS