Sinoptikas: žiema grįš bent jau dienai | Diena.lt

SINOPTIKAS: ŽIEMA GRĮŠ BENT JAU DIENAI

  • 2

Artimiausiomis dienomis vis dar sulauksime šiltesnių ir krituliais paženklintų orų, tačiau, kaip LRT RADIJUI teigia sinoptikas Vytautas Sakalauskas, ateinančios savaitės viduryje bent trumpam turėtų grįžti žiemiški orai.

Sekmadienį Lietuvoje bus debesuota su pragiedruliais, o kai kur galimi nedideli krituliai: lietus, dulksna. Vietomis susidarys plikledis. Pūs vakarų, pietvakarių, 6–11 m/s stiprumo vėjas, o aukščiausia temperatūra sieks 5 laipsnius šilumos.

Pirmadienį bus debesuota, vietomis su pragiedruliais. Kai kurie šalies rajonai sulauks nedidelių kritulių. Pūs pietvakarių, vakarų, 5–10 m/s vėjas, o dienos temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Antradienį vietomis nedideli krituliai, plikledis. Temperatūra naktį nukris iki 0–5 laipsnių šalčio, o dieną ji išsilaikys panaši kaip ir pirmadienį – nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Trečiadienį daug kur nedideli krituliai. Naktį temperatūra kris iki 4–9 laipsnių šalčio, o dieną iki 0–5 laipsnių šalčio.

Tiesa, anot sinoptiko, žiema tuo ir baigsis, mat antroje savaitės pusėje į Lietuvą turėtų plūstelėti dar šiltesnio oro banga.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Marija B

Tai visai lietuviška žiema- juk taip ir sakydavo proseniai:Dieną teška,- naktį braška"...Pora dienų stipriau pašąla, o paskui- vėl tas pats.Nėr ko čia kažko ypatingo laukti...

Simas

Oi kokie jus gudručiai , pasakėt koks oras bus ateinančia savaitę nuo pirmadienio iki trečiadienio. Čia ir durnam aišku tris dienas į prieky . Bet jus atspėkit koks oras bus po 2 savaičių ar po 3. Bet vistiek kartais nesamonių prilojat iš anksto, ypač vis lojat apie spiginantį šaltį, kurio nebuvo nei kart, o lojat kad daugiau už šildymą nuplėštų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS