Sinoptikė: dar anksti prognozuoti, ar rugpjūtis bus šiltas | Diena.lt

SINOPTIKĖ: DAR ANKSTI PROGNOZUOTI, AR RUGPJŪTIS BUS ŠILTAS

  • 1

Sinoptikai sako, kad kitos savaitės pradžia bus lietinga, tačiau antroji savaitės pusė bus šilta, nors ir su trumpais lietumis. Gražiausia savaitės diena turėtų būti ketvirtadienis, sako sinoptikė Judita Liukaitytė.

„Rytoj į Lietuvą atslinks atmosferos frontas, į daugelį rajonų neš lietų, tai prie jūros esantieji pirmoje nakties pusėje sulauks lietaus debesų, o antradienį ir trečiadienį naktimis lietaus bus tik vietomis, trumpai, tuo tarpu dienomis bus palankios sąlygoms lietaus debesims augti ir daugelyje rajonų numatomi trumpi lietūs“, – LRT radijui sekmadienį sakė J.Liukaitytė.

Pasak jos, pirmadienio naktis bus šilta – 9-14 laipsnių šilumos, prie jūros – iki 16 laipsnių, o dieną daugės debesų, oro temperatūra – apie 17-22 laipsnių. Antradienį ir trečiadienį temperatūra naktimis bus truputėlį žemesnė – 7-12, prie jūros – 13-15, o dienomis – apie 17-23 laipsnių šilumos.

Dažniausiai rugpjūtis būna pats šilčiausias metų mėnuo, tai galbūt ir šiemet tą patį turėsime.

„Kiek šiltesnė prognozuojama antra savaitės pusė, sakykime, ketvirtadienio naktį – 9-14, o dieną – jau 21-26 laipsniai šilumos. Ketvirtadienis turėtų būti ir pati gražiausia ateinančios savaitės diena, kai lietaus bus nedaug, saulės ir šilumos pakankamai. Tuo tarpu penktadienis taip pat šiltas, tačiau jau lietingesnis – daug kur prognozuojami trumpi lietūs, perkūnija“, – sakė sinoptikė.

Koks bus rugpjūtis, anot jos, dar labai anksti prognozuoti.

„Dažniausiai rugpjūtis būna pats šilčiausias metų mėnuo, tai galbūt ir šiemet tą patį turėsime“, – sakė J.Liukaitytė.

Gairės: orai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nieko gero

reiskia sia vasara mes vyrai nepamatysim putyciu,papuku,uzpakaliuku pliku nuo geru,karstu oru,teks tratint kas po bybi* papuola,belei ka,belei kur kist pimpal*

SUSIJUSIOS NAUJIENOS