Siūlo neskaičiuoti PVM, kai užsienio kariškiai įgyvendina civilinius projektus | Diena.lt

SIŪLO NESKAIČIUOTI PVM, KAI UŽSIENIO KARIŠKIAI ĮGYVENDINA CIVILINIUS PROJEKTUS

Vyriausybė siūlo pridėtinės vertės mokesčiu (PVM) neapmokestinti civilinėms institucijoms skirtų projektų, kuriuos Lietuvoje įgyvendina kitų šalių kariškiai.

„Kaip pavyzdys yra NATO pajėgų kariai, kurie, teikdami pagalbą, sakykime, senelių namams, darželiams ir panašiai moka PVM, o pagal taisykles, pavyzdžiui, amerikiečiai, ypač kariškiai, apskritai negali teikti paramos, kurią kita šalis apmokestina. Yra tų konfliktų. Išėjo taip, kad 2017 metais buvo paruošta parama, bet jie tą paramą, projektus atsiėmė, nutraukė, laukia, kada mes pajudėsime su įstatymų pakeitimais ir 2018 metais viskas susidėlios“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, kad dėl apmokestinimo PVM šiuo metu stringa ir amerikiečių iniciatyva suremontuoti vieną iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento įstaigų.

Vyriausybė sutarė, kad reikia karinių vienetų ir civilių institucijų bendradarbiavimą priskirti kitiems karinio bendradarbiavimo renginiams, dėl to atsirastų pagrindas taikyti specialų karinių renginių rėžimą apmokestinimo, sienos kirtimo ir muitinės procedūroms. Vadovaujantis Pridėtinės vertės mokesčio įstatymu, tokio bendradarbiavimo metu vykdomiems paramos projektams būtų taikomas 0 proc. PVM mokestis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS