Specialistai atnaujino elektros tiekimą Grigiškėse | Diena.lt

SPECIALISTAI ATNAUJINO ELEKTROS TIEKIMĄ GRIGIŠKĖSE

pecialistai ketvirtadienio vakarą atnaujino elektros tiekimą netoli Vilniaus esančiose Grigiškėse.

Elektros šiame mieste dėl „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) ir perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ atliekamų darbų nebuvo nuo 5 val. ryto.

ESO atstovas spaudai Valentas Neviera BNS sakė, kad elektros tiekimas 90 proc. klientų Grigiškėse buvo atnaujintas iki 21.30 val.

Pasak jo, likusiems klientams tiekimas sutvarkytas iki 22 val.

Anksčiau planuota, kad elektros tiekimas Grigiškėms bus atnaujintas nuo 17 valandos.

„Atsiprašome klientų dėl visų nepatogumų, kuriuos jie patyrė susiklosčius šiai situacijai. ESO darė viską, kad elektros energijos tiekimas visiems klientams būtų atnaujintas greičiausiai, kaip tik įmanoma. Tikimės, kad daugiau nesklandumų pavyks išvengti. Baigus šią rekonstrukciją ateityje įvairius remonto galėsime atlikti nenutraukus elektros energijos tiekimo klientams“, – pranešime cituojamas laikinai ESO generalinio direktoriaus pareigas einantis Augustas Dragūnas.

Anot ESO, darbai užtruko dėl iškilusių problemų – „Litgrid“ rangovui Grigiškėse vykdant perdavimo tinklo rekonstravimo darbus nutrūko virš aukštos įtampos oro linijos nutiestas žaibosaugos trosas.

Elektra buvo išjungta visose Grigiškėse, todėl pavojaus aplinkai ar aplinkiniams kilę nebuvo.

Elektra išjungta ESO rekonstruojant Grigiškių transformatoriaus pastotę. Po rekonstrukcijos bus padidinta elektros linijų galia, tiekimo patikimumas miesto įstaigoms ir gyventojams – atsiras galimybė rezervuoti įtampą iš gretimų transformatorių pastočių.

Autorius: Saulius Jakučionis

Gairės: ESO, elektra, Grigiškės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS