Startuoja neatlygintinos kraujo donorystės turas | Diena.lt

STARTUOJA NEATLYGINTINOS KRAUJO DONORYSTĖS TURAS

  • 2

Minint birželio 14-ąją – Pasaulinę kraujo donoro dieną, jau devintą kartą startuoja tradicinė Nacionalinio kraujo centro iniciatyva – neatlygintinos kraujo donorystės turas per Lietuvą. Šių metų turo ambasadorius, grupės „G&G Sindikatas“ lyderis ir vienas iš neatlygintinos kraujo donorystės akcijos „Vienas kraujas“ įkūrėjų Gabrielius Liaudanskas-Svaras atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kiek daug reiškia nesudėtingas veiksmas – dovanoti kraujo, ir pasakoja, kas jį patį paskatino tapti kraujo donoru.

Niekas nežinome, kas laukia po valandos

„Būk čia dėl kitų. Duok kraujo. Dalinkis gyvenimu“ – taip skamba šių metų kraujo donorystės turo kvietimas savanoriams. 9-ojo turo per Lietuvą vėliavnešiu mielai sutiko būti visuomenės veikėjas G. Liaudanskas-Svaras. Apie tai, kodėl apsisprendė tapti savanoriu, atlikėjas neseniai pasidalijo ir savo „Facebook“ paskyroje.

„Kaip klydo tas, kuris pasakė, kad vyras dovanoti gyvybės nesutvertas. Mes kiekvienas padarykime nuo savęs, ką galime. <...> Šiandien kraujo reikia tau, po valandos pavojus gali grėsti mano gyvybei. Suprantu tai ir dalinuosi“, – sako G. Liaudanskas-Svaras.

Pasak grupės „G&G Sindikatas“ lyderio, sąmoningumas tapti kraujo donoru atėjo savaime. Niekada nekilo klausimų, kam to reikia ir kodėl tai daro. G. Liaudanskas-Svaras jau daugiau nei 30 kartų yra neatlygintinai dovanojęs kraujo ir tai nuolat aktyviai daro su akcijos „Vienas kraujas“ bendraminčiais.

Nori padėkoti savanoriams

Pasaulinė kraujo donoro diena – proga padėkoti savanoriams, supažindinti visuomenę su donorystės misija ir pakviesti prisijungti prie gausios donorų šeimos. Turo organizatoriai tikisi, kad šiemet paaukoti kraujo ateis ne tik ištikimi donorai, bet aktyviai prisijungs ir nauji savanoriai.

„Turo renginiai yra puiki galimybė tai padaryti, jie tęsis iki rudens, aplankysime daugiau kaip pusšimtį Lietuvos miestų ir miestelių. Ilgai truksiantį šių metų turą laikome ir simboline dovana 100-metį mininčiai Lietuvai“, – teigia laikinai Nacionalinio kraujo centro direktorės pareigas einanti Ignė Klangauskienė.

Neatlygintinos kraujo donorystės turas per Lietuvą startuos birželio 15 d. Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, kur nuo 12 iki 20 val. bus galima neatlygintinai paaukoti kraujo. Taip pat renginio metu bus iškilmingai pagerbti aktyviausi Lietuvos kraujo donorai, jiems ir visiems apsilankiusiems koncertą surengs populiarios muzikos grupės.

Visą turo tvarkaraštį galite rasti čia.

GALERIJA

  • Startuoja neatlygintinos kraujo donorystės turas
  • Startuoja neatlygintinos kraujo donorystės turas
  • Startuoja neatlygintinos kraujo donorystės turas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

*

Duosiu, tik uz pinigus.

Algys

Kaip kraujo akcija,taip naujas namas kraujo direktoriu kieme,mes uz dyka ,ojie uz musu krauja po 45eurus gaus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS