Stebės, kad kavinėse neparduotų alkoholio „išsinešti“: ar pavyks sukontroliuoti? | Diena.lt

STEBĖS, KAD KAVINĖSE NEPARDUOTŲ ALKOHOLIO „IŠSINEŠTI“: AR PAVYKS SUKONTROLIUOTI?

Sausio 1-ąją įsigaliojo griežtesnė alkoholinių gėrimų pardavimo, reklamavimo tvarka. Visuomenėje vis dažniau pasigirsta klausimas – kaip bus užtikrinta kontrolė?

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vedėjo Jurgio Kazlausko teigimu, būtent ši institucija, kurioje dirba 34 žmonės, bus pagrindinė naująją tvarką visoje Lietuvoje prižiūrinti įstaiga.

Anot NTAKD atstovo, stebint galimą alkoholio reklamą socialiniuose tinkluose pagalbos bus tikimasi iš visuomenės.

„Labiausiai juos [socialinius tinklus – LRT.lt] turbūt prižiūrės vartotojai, kurie labai aktyviai suteikė informacijos ankstesniais metais. Manau, kad ir šiemet taip bus. Vartotojai skundžia reklamuotojus, taip pat  prekybininkai vieni kitus“, – sako J. Kazlauskas.

Teisės aktai bet kurioje situacijoje turi būti taikomi protingai, įvertinus individualią situaciją.

Pasak specialisto, tuo metu, kai alkoholiniai gėrimai viešojo maitinimo įstaigose galės būti parduodami tik išpilstyti į vartojimui vietoje pritaikytą tarą (pvz., taures, bokalus, grafinus), bus stengiamasi laikytis sveiko proto principo ir kiekvieną diskutuotiną situaciją nagrinėti atskirai. Tarkime, nesunku įsivaizduoti situaciją, kai ant vakarienės stalo likęs iki galo neišgerto vyno butelis išsinešamas. Kaip tokiu atveju reikėtų elgtis?

„Esame sulaukę ne vieno paklausimo. <...> Rekomenduojame, kad padavėjas išpilstytų tuos gėrimus klientams. <...> Jei turinys bus išpilstytas, butelis ant stalo galės stovėti. <...> Teisės aktai bet kurioje situacijoje turi būti taikomi protingai, įvertinus individualią situaciją, kad sėdite su kompanija, valgote maistą, tai net jeigu jums ir liks koks nors likutis butelyje ant stalo, tai, manau, bus pažiūrėta protingai. Bet tais atvejais, kai tik siekiama apsimesti, tai toleruojama nebus“, – sako J. Kazlauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sendien pas bobute

Prie prkibcentrio skardine svyturio ekstra 2 € butelis sobecki 7€ tai va mielieji taip ir pakele pencininkams pencijas .kiekvienos babutes tasiuko netikrinci .o jei nori daugeu prie namu isnes .

O aš

vėl klausiu: jei aš vasarą užėjau į knaipę, užsisakiau, tarkim, kepsnį ir alaus, ir išėjau su visu užsakymu (arba, kur padavėjų esama, paprašiau išnešti) prie priklausančio knaipei lauko staliuko - tai čia irgi "išsinešimui" bus? Neduos alaus man ar lieps kepsnį lauke valgyt, o alų viduj išgert?

Romas

O šampanas taip pat į grafinus bus pilstomas? Nes pusisu išpilstyto butelio neturi būti ant stalo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS