Streikuojantys mokytojai negaus algų: parama plaukia į streiko fondą | Diena.lt

STREIKUOJANTYS MOKYTOJAI NEGAUS ALGŲ: PARAMA PLAUKIA Į STREIKO FONDĄ

Penktą savaitę streikuojantys mokytojai sulaukia ne tik moralinės, bet ir finansinės paramos.

Kaip skelbia Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), į šios profsąjungos streiko fondo sąskaitą pervesta beveik 17 tūkst. eurų.

„Dėkojame, kad remiate ir aukojate streikuojantiems mokytojams. Gautos paramos sumą skelbsime kiekvieną dieną, o rėmėjų sąrašą paskelbsime vėliau”, - skelbiama LŠDPS tinklalapyje.

Kaip Eltą informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), streikuojantiems mokytojams darbo užmokestis nebus mokamas. Darbo kodekse numatyta, kad streikuojantiems asmenims darbo užmokestis už streiko laikotarpį nėra mokamas, nes tuo metu yra stabdomi darbo sutarties įsipareigojimai abiem šalims - darbuotojui nemokamas atlyginimas, bet darbuotojas taip pat neturi atlikti ir jokių sutartyje numatytų pareigų.

Streikui pasibaigus mokytojai intensyviau dirbs su mokiniais, kad „pasivytų“ programas, tad bent jau dalį atlyginimo turėtų gauti.

Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjungos vadovas Andrius Navickas žiniasklaidai yra sakęs, kad atlyginimo dalį, kurios darbuotojai netenka streiko metu, paprastai kompensuoja profesinė sąjunga, tačiau ir Vyriausybė neturėtų būti tam abejinga.

„Streikui pasibaigus mokytojai intensyviau dirbs su mokiniais, kad „pasivytų“ programas, tad bent jau dalį atlyginimo turėtų gauti“, - Eltai sakė LŠDPS pirmininkas.

Nuo sausio paremti profesines sąjungas 1 proc. nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) galės kiekvienas norintis. Apie šią galimybę susitikime su streikuojančiais mokytojais praėjusį ketvirtadienį kalbėjo ir Seimo narys Tomas Tomilinas.

A. Navickas padėkojo Lietuvos žmonėms, kurie jau šiandien ne tik morališkai remia streikuojančius mokytojus, siekiančius geresnių darbo sąlygų visiems. „Sulaukiam ne tik palaikymo, bet ir konkrečios finansinės paramos“, - Eltai sakė penktą savaitę streiką tęsiančios profesinės sąjungos lyderis.

Iki gruodžio 9 dienos į LŠDPS streiko fondo sąskaitą surinkta 16 976,83 euro.

Preliminariais Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, antradienį planuoja streikuoti 70 (apie 3,5 proc.) švietimo įstaigų: streiką tęs 60, prisijungs 10, nutrauks 3 ugdymo įstaigos.

Išankstiniais ŠMM duomenimis, antradienį ketina streikuoti apie 950 pedagogų.

Iš viso Lietuvoje yra 2 tūkst. švietimo įstaigų, jose dirba apie 45 tūkst. pedagoginių darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

---

gal jau sugryskit i namus

Ona

O kodel seime puse seimunu nera ir gauna algas? Nereik moket!!! O mokytojai gina savo teises tai seimunai tegu moka tie kurie nebuna pisedziuose

tomas

Kaip gali negauti algų? Čia juk mokytojų prastovos dėl netinkamų darbo sąlygų, o už prastovas dalinai privaloma mokėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS