Sukanka 33 metai, kai Islandija pripažino Lietuvos nepriklausomybę | Diena.lt

SUKANKA 33 METAI, KAI ISLANDIJA PRIPAŽINO LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĘ

Sekmadienį sukanka 33 metai, kai Islandija pripažino Lietuvos nepriklausomybę, tą ji padarė pirmoji iš Vakarų valstybių.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad jau 33 metus vasario 11-oji Lietuvai yra dėkingumo Islandijai diena, simbolizuojanti drąsą. Patvirtinimas, kad tada pasirinkome geriausia, ką galėjome, – laisvę. Ir priminimas, jog istorijos pamokas reikia nuolat kartoti.

„1991 m. vasario 11 d. Islandijos parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria de jure pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Nedidelė šalis. Pirma tarp užsienio valstybių. Suprasdami tuometį kontekstą ir sąlygas, šį istorinį žingsnį nuo tol vadiname drąsa“, – pranešime sako V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo pirmininkės, šią dieną taip pat priimame kaip patvirtinimą, kad drąsus Lietuvos apsisprendimas siekti nepriklausomybės buvo teisingas. O žinojimas, kad esame ne vieni, visada stiprino ir palaikė mus. 

„Minėdami šią džiaugsmingą dieną kartu suprantame, kad istorijos pamokų nepakanka išmokti vieną kartą. Jas reikia nuolat kartoti ir daryti išvadas. Kaip Lietuva tada, taip dabar jau beveik dvejus metus Ukraina ieško tarptautinio palaikymo ir paramos, – teigia V. Čmilytė-Nielsen. – Ir šiuo atveju, nėra mažų ar didelių valstybių. Yra delsiančios arba drąsios valstybės kaip Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietis

O prieš 20 metu vel jos geranoriškai atsisakem istodami i evrosojuza

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

klounada, lansbergi, nausedas, jo pirma, stora, supuvusia karve śalava!!!!!!!!!!!!! Gyvais ikast

Rasa

Ko nežinopjo Islandija kad lietuva dar buvo užgrobta stalininiu maskvos KGBistu landsbergo grybovnos Mes dar turim tapti laisvi todėl sekmadieniais 19 val junkit Yuo-tube ir dalyvaukite debatuose su ger E Vaitku šendien bus įpatinga laida labai daug tautos doru žmoniu dalyvauja ir be partijiniu aferistu auditorija labai plati Paklausykit galėsite patys įvertinti manau neapsiriksit ir įvertinsit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS