Sunku patikėti: Lietuvoje kūdikio laukiasi 11-metė, tačiau ji nebus jauniausia gimdyvė | Diena.lt

SUNKU PATIKĖTI: LIETUVOJE KŪDIKIO LAUKIASI 11-METĖ, TAČIAU JI NEBUS JAUNIAUSIA GIMDYVĖ

  • 40

Lietuvoje yra kūdikio besilaukianti mažametė, kuri pastojo, kai jai buvo vos vienuolika metų. Tai portalui LRT.lt patvirtino Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė. Dar labiau šokiruoja, kad šis atvejis nenurungs jau beveik 20 metų Lietuvoje gyvuojančio antirekordo, kai Kaune kūdikio susilaukė dar jaunesnė gimdyvė, kuri, pasitelkus aritmetiką, pastojo būdama dar dešimties.   

Kaip praneša LRT.lt, informacija apie naujausiąjį mažametės nėštumo atvejį tarnybas pasiekė rugsėjo pabaigoje.

Šį kartą nėštumas buvo nustatytas vienuolikos metų ir vienuolikos mėnesių mergaitei. Dabar ji jau laukiasi trečią mėnesį.

LRT.lt žiniomis, įtariama, kad vaiko tėtis – taip pat nepilnametis. Jam – 16 metų.

Dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tikėtina, – kad dėl mažametės išžaginimo net, jeigu jos santykiuose su minėtu nepilnamečiu ir nebuvo jokios prievartos. Tokiais atvejais, visada siekiama išsiaiškinti, ar nebuvo pasinaudota bejėgiška mergaitės būkle dėl jos amžiaus.

Tokiais atvejais tradiciškai neatskleidžiamos ir jokios detalės, pagal kurias galima identifikuoti besilaukiančiąją. Tokiu būdu siekiama apsaugoti ne tik šią nepilnametę, bet ir būsimą jos vaikelį. 

Remiantis kartkartėmis prie šios temos grįžtančia žiniasklaida, dar prieš kelis metus jaunesnės, negu aštuoniolikos metų mamos sudarė apie 1 proc. visų Lietuvos gimdyvių, t.y. kasmet šalyje pagimdo apie keli šimtai nepilnamečių.

Tačiau jau minėtas 1995-ųjų antirekordas, kai Kaune pagimdė vienuolikos metų, penkių mėnesių ir 20 dienų mama, kuri, pasitelkus aritmetiką, pastojo, būdama dešimties, panašu, kad nėra sumuštas iki šiol.

Nebenurungs ne per seniausiai, būdama vienuolikos metų, pastojusi mažametė ir 2007-aisiais Lietuvoje pagimdžiusios dvylikos metų ir dviejų mėnesių savo likimo draugės. Kaip ir kitos mažametės, kuri 2000-aisiais pagimdė, būdama dvylikos metų ir trijų mėnesių, bei 1999-aisiais kūdikio susilaukusios dar vienos likimo draugės, kuriai tada buvo dvylika metų ir keturi mėnesiai. 

Tiesa, iki pasaulio rekordų šioje srityje Lietuvai dar toli. Remiantis žiniasklaida, Peru, Indijoje, Nigerijoje bei Sovietų Sąjungoje yra buvę gimdyvių, kurios neturėjo ir dešimties metų.      

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Janina

To ir reikėjo tikėtis,kokie įstatymai tokie ir tvarka

ALGIRDAS.

Anekdotas , pas kunigą atėjęs vyras išpažinties sako -kunigėli sugriešinau tris kartus , pirmą kartą su jauna mergaite , kunigas -Į SUNKIĄ GYVENIMO VAGĄ PASTATEI, sūnau mano , antrą kartą su našle ,sako vyriškis , kunigas- tai labai drąžu , VYSTANČIĄ GĖLĘ PALAISTEI , triačią kartą su sena merga , kunigas -tai labbai blogai , VELNIAMS JUOKO PRIDAREI , o šis atvejis , tai valdžios apribojimo TĖVAMS PILNAI AUKLĖTI VAIKUS PASEKMĖ .

Anonimas

Gali būt jog mergaite mirs, nes jos organizmas nėra visiškai išsivystęs, ir negalės visiškai išnešioti vaisiaus. Bet gali viskas būti gerai, ir mergaite išnešios vaiką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS