Šuo patyrė baisias kančias – grandinė buvo taip giliai įaugusi į kaklą, kad jos net nesimatė | Diena.lt

ŠUO PATYRĖ BAISIAS KANČIAS – GRANDINĖ BUVO TAIP GILIAI ĮAUGUSI Į KAKLĄ, KAD JOS NET NESIMATĖ

  • 4

Panevėžio veterinarai išgelbėjo iš šeimininko atimtą šunį, į kurio kaklą, kaip spėjama, nuo gimimo buvo įaugusi dalis metalinės grandinės, kurios plika akimi net nesimatė. Kiekviena grandis į gyvūno raumenyną buvo įaugusi maždaug 3–4 cm, tad veterinarai kiekvieną grandinės elementą turėjo operuoti atskirai, praneša LNK.

Iš girto šeimininko atimtą šunelį reikėjo vaduoti nuo kančių. Metalo grandinė buvo taip giliai jam įaugusi į kaklą, kad jos nesimatė, tik kruopščiai apžiūrint kailį ant sprando. Grandinėje priekyje kol kas buvo laisvos vietos, bet jei ne policiją iškvietę žmonės, grandinė jį būtų pribaigusi.

Šunelio gelbėtojai kankinį pavadino Maksu. Operacija truko ilgiau nei valandą, nes įaugusią grandinę reikėjo išrinkti dalimis. Atvėrus žaizdą, grandinė neišsitraukė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

„Operacijos metu – dar kitas vaizdas. Įaugę ne tik į poodinius audinius, bet ir į raumeninį audinį. Kiekvienas grandinės segmentas buvo įaugęs į raumeninį audinį, todėl iš ten reikėjo išimti kiekvieną segmentą“, – kraupias detales atskleidė veterinaras Povilas Liekis.

Veterinaras spėja, kad gyvūnas su grandine – nuo gimimo. Tik bėda, kad gyvūnas auga, o metalas – nesiplečia.

„Įaugis buvo apie 3–4 cm, kadangi įaugę į raumeninį sluoksnį. Yra odos sluoksnis, riebalinis sluoksnis ir raumeninis audinys. Taip ir susidaro“, – detaliau pasakojo P. Liekis.

Grandinę su nauju gyventoju pasiėmė šunų prieglauda. Po operacijos šunelis gauna antibiotikų, vaistų nuo skausmo, tepalų. Gyvūnas stebimas.

Kančiose auginamą šunį į Panevėžį iš Pasvalio rajono atvežė policija. Šeimininkas esą buvo girtas ir su juo susikalbėti neišėjo.

„Tai baisu. Vis tiek juk jis nesėdėjo prie tos būdos. Jis bėgiojo, tampėsi. Juk su kiekvienu tempinu turėjo jausti didžiulį skausmą“, – apie žiaurumus svarstė Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Libertienė.

Jis bėgiojo, tampėsi. Juk su kiekvienu tempinu turėjo jausti didžiulį skausmą.

Makso šeimininkui pradėta administracinė teisėna. Jam gresia nuo 250 iki 2 tūkst. eurų bauda. Augintinio neatgaus, kad ir norėtų.

Būna ir atvirkščiai, pats šuo nenori grįžti pas šeimininką. Arba istorija, kai nuo karo Ukrainoje laimingai pabėgę žmogus ir šuo išsiskyrė čia – Lietuvoje.

Šuneliui iš Ukrainos – dešimt metų. Jis su šeimininke bėgę nuo karo atsidūrė Panevėžyje, bet moteris susilaužė ranką, atsigulė į ligoninę ir draugą trumpam atidavė į prieglaudą. Grįžusios ukrainietės laukė neprognozuota draugo reakcija – augintinis neprisileido, elgėsi agresyviai, todėl šuneliui ieškoma naujų šeimininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sutinku

reikia kiekvena nepatenkinta pileti ant grandines priristi, kad nebeluotu ant saziningos valdzios

a

Tam alkoholikui pačiam tokią grandinę ant kaklo, kol įaugs į raumenį, tik tada atmata suprastų šuniuko kančias.

Kiesa

Ta degrada pati pririšti ir kad jam išaugtų ta gemrabdine į kaklą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS