Susitinka Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių vadai | Diena.lt

SUSITINKA LIETUVOS IR LENKIJOS KARIUOMENIŲ VADAI

  • 2

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas su Lenkijos kariuomenės vadovybe ketvirtadienį Varšuvoje aptars regiono oro gynybos užtikrinimą, Suvalkų koridoriaus apsaugą.

Anot Lietuvos kariuomenės, susitikimo metu taip pat planuojama aptarti tarptautines operacijas, NATO ir Jungtinių Valstijų indėlį į regiono saugumą, pasirengimą kolektyvinei gynybai ir trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados vystymą bei paramą Ukrainai.

„Oro gynybos kontekste vadai kalbėsis apie Lietuvos ir Lenkijos oro erdvės stebėjimo bei oro gynybos sistemų integravimo galimybes, taip pat apie galimybes ateityje regione surengti tarptautines pratybas, kuriose būtų gerinama pradžioje bent kelių, o vėliau galbūt ir daugiau NATO sąjungininkų sąveika vykdant oro gynybą“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai majoras Mindaugas Neimontas.

Lenkija šiemet nusprendė įsigyti iš Jungtinių Valstijų ilgojo nuotolio priešlėktuvinių ir priešraketinių sistemų „Patriot“.

Suvalkų koridoriumi vadinamas maždaug 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožas, kuris iš Vakarų ribojasi su Karaliaučiaus kraštu, o iš Rytų - su Baltarusija.

Karo atveju jo užgrobimas užvertų NATO sąjungininkams sausumos kelią iki Baltijos šalių, todėl šios teritorijos apsauga yra dažnas klausimas gynybos pareigūnų pasitarimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Koks šįkart lenkų ultimatumas mums?

...

woisko polskie motorowe wsyzstzy na rowierach

SUSIJUSIOS NAUJIENOS