Svaras: didžioji dalis žmonių yra labai pilietiški net nesusimąstydami | Diena.lt

SVARAS: DIDŽIOJI DALIS ŽMONIŲ YRA LABAI PILIETIŠKI NET NESUSIMĄSTYDAMI

LRT, laukdama atkurtos Lietuvos šimtmečio, skelbia akciją „Keliu vėliavą“, kurios metu ragina piliečius savo namuose iškelti trispalvę ir ne šventinėmis dienomis.

„Buvo labai gražu, labai netikėta, man tai patinka, nes mūsų trispalvė yra ta vėliava, kurią teko bučiuoti priesaikos metu. Su kaimynais jautėme, kad galime irgi tai padaryti“, – sako grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras, su namo kaimynais balkonuose iškėlęs vėliavas.

Dainininkas ragina su kiekviena visuomenės grupe apie jausmus tėvynei kalbėti jų kalba ir taip stiprinti pasididžiavimą savo šalimi.

„Tai nėra taip sudėtinga, kaip kartais atrodo. Kai kam vis dar atrodo, kad pilietiškumas – tai būtinai vėliavos, ar dar kažkas. Ne, pilietiškumas yra kiekvieną rytą pasakyti „labas rytas“, „ačiū“. Pilietiškumas yra išmesti šiukšlę, padėti artimui. Didžioji dalis žmonių yra labai pilietiški net nesusimąstydami, reikia tiesiog būti geru žmogumi“, – tvirtina atlikėjas.

Tuo metu VU Filosofijos fakulteto docentas dr. Nerijus Milerius pabrėžia, kad patriotiškumas nėra duotybė. „Manau, kad patriotizmas niekada nėra duotas savaime, kad gimsti vienoje vietoje, dar nereiški, kad esi tos vietos patriotas. Visada reikia palaikyti tėvynės jausmą. Pas mus dažnai būna, kad patriotizmo banga sukyla per krepšinio pergales, bet nuslūgsta per krepšinio pralaimėjimus, bet tai yra palaikymo dalykas“, – mąsto filosofas.

Išsamiau apie LRT inicijuotą akciją „Iškelk vėliavą“ – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS