Šventės įkvepia lietuvius aukoti | Diena.lt

ŠVENTĖS ĮKVEPIA LIETUVIUS AUKOTI

Artėjant Kalėdoms, vis daugiau organizacijų kviečia aukoti sunkiau gyvenantiems ar prisidėti savanoriška veikla.

Statistika rodo, kad didžioji dalis aukojančiųjų labiau linkę dalytis pinigais, maistu ar savo laiku būtent prieš didžiąsias šventes.

Akcijų ar organizacijų, kurios prasidėjus šventiniam laikotarpiui kviečia aukoti, Lietuvoje galima rasti bent keliasdešimt.

Pavyzdžiui, Klaipėdoje šį penktadienį atidaroma „Vilties parduotuvė“, kurioje žmonėms siūloma pirkti kalėdinius atvirukus ir taip prisidėti prie Raudonojo Kryžiaus programų.

Prieš kurį laiką startavęs projektas „Kalėdų naktį tylią“ kviečia paaukoti pinigų naujiems vaikų dienos centrams. Tuo metu akcijoje „Vaikų svajonės“, kur žmonės raginami nupirkti dovanų sunkiau gyvenantiems vaikams, jau išpildyta daugiau nei 70 procentų svajonių.

Neseniai bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad per pastaruosius metus pusė Lietuvos gyventojų bent kartą aukojo labdarai, tačiau tik dešimtadalis aukoja reguliariai. Daugiau gyventojų yra linkę aukoti maistą nei pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vadakste

Va cia yra straipsnis apie Lietuvos turtuolius , milijonierius , tai jie ir tegul aukoja pasipurto savo kapsus. Valstybe butu valdoma teisingai , saziningai , tai jokiu aukotoju nereiketu. Kas prisidejo prie skurdo Lietuvoj , tai tegul ir jie aukoja .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS