Švietimo ministras A. Monkevičius po audito siūlys pakeitimų | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTRAS A. MONKEVIČIUS PO AUDITO SIŪLYS PAKEITIMŲ

  • 2

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius siūlys kai kurioms ministerijai pavaldžioms įstaigoms atsisakyti su veikla nesusijusių funkcijų.

Pasak ministro, atliekant pavaldžių įstaigų veiklos auditą, paaiškėjo atvejų, kai ministerijai pavaldžios įstaigos yra viešųjų įstaigų dalininkės ir taip vykdo su savo tiesiogine veikla nesusijusias funkcijas.

„Todėl inicijuojame Vyriausybės nutarimą, kuriuo tokia veikla bus nutraukta“, – ministerijos pranešime sako A. Monkevičius.

Siūloma, kad Lietuvos vaikų ir jaunimo centras atsisakytų dalininko teisių viešojoje įstaigoje „Jaunimo slėnis“, Ugdymo plėtotės centras – viešojoje įstaigoje „Vaiko labui“, o Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras – Panevėžio mechatronikos centre.

Šiose trijose viešosiose įstaigose šiuo metu minėti centrai įgyvendina valstybės kaip dalininkės turtines ir neturtines teises.

Įstaigų dalininko teisės, kaip numato įstatymai, bus parduotos viešo aukciono būdu, o gautos pajamos pervestos į valstybės biudžetą.

Švietimo įstaigų pertvarkų ir auditų imtasi pernai po viešojoje erdvėje kilusių abejonių dėl galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų kai kuriose įstaigose, tarp jų – Ugdymo plėtotės centre. Buvusi švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė dar pernai lapkritį prašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įvertinti, ar Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius Valdas Jankauskas, save paskyręs „Jaunimo slėnio“ valdybos pirmininku, nesupainiojo interesų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kaip tokias mokyklas, su mažu skaičiumi mokinių, padarys pradinėmis, jeigu neteks darbo daug vyresnių klasių mokytojai.

Anonimas

Gal ministras uždraus švaistyti lėšas kai kurių mokyklų, kuriose mažai mokinių, plėtimui, reorganizavimui.Aplink didelius miestus pristatyta mokyklų, kur klasėse sėdi po kelis mokinius. Jeigu tėvai vyreėsnių klasių mokinius leidžia į miestą, reikia tokias mokyklas padaryti pradinėmis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS