Iš tarnybinių butų iškraustomiems kariams naujo stogo neieškos? | Diena.lt

IŠ TARNYBINIŲ BUTŲ IŠKRAUSTOMIEMS KARIAMS NAUJO STOGO NEIEŠKOS?

  • 0

Vyriausybė rengiasi nepritarti parlamentarų siūlymui, kad į tarnybinius butus iki 2001 metų liepos atsikraustę kariuomenės kūrėjai gali būti iškelti tik suteikus jiems kitas gyvenamąsias patalpas, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, Seimo narių Vytauto Bako ir Virginijos Vingrienės siūlymas pažeistų lygiateisiškumo principą – būtų diskriminuojami kiti asmenys, kurie negali gyvenamųjų patalpų įsigyti tokiomis pat sąlygomis. Be to, tarnybinėmis gyvenamosiomis patalpomis tuomet buvo aprūpinti ne tik krašto apsaugos sistemoje tarnaujantys kariai, bet ir kitų institucijų tarnautojai, teigia ministerija.

Teisę likti tarnybiniame bute numatė iki 2001-ųjų galiojusi Civilinio kodekso nuostata. Pagal ją, tarnybinės gyvenamosios patalpos nuomininkas, išėjęs į senatvės pensiją, iškeldinamas galėjo būti tik jam suteikiant kitą gyvenamąją patalpą. Šiai nuostatai netekus galios, o 2012 metais Krašto apsaugos ministerijai atsisakius tarnybinių butų, jie parduodami aukcionuose.

Kai kurie atsargos kariai teigia, kad pasirašant sutartis dėl įsikėlimo į tarnybinius butus buvo žadama, jog ištarnavus tam tikrą laiką butai taps jų nuosavybe.

Prieš kelis mėnesius iš buto sostinės S. Nėries gatvėje buvo priverstas išsikelti vienas Lietuvos kariuomenės kūrėjų ir Lietuvos karo akademijos vadovų Jonas Laugalys. Iš butų šiomis aplinkybėmis gali būti iškeltos dar maždaug trys dešimtys šeimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS