Tarsis, kaip kovoti su rusiška propaganda | Diena.lt

TARSIS, KAIP KOVOTI SU RUSIŠKA PROPAGANDA

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kartu su teisėsaugininkais tariasi, kaip kovoti su kai kurių rusiškų kanalų propaganda. Komisija taip pat ketina spręsti, ką daryti toliau su „Viasat“, kuris net ir uždraudus kai kurių kanalų laidų retransliavimą Lietuvoje, toliau tai daro.

Per „NTV Mir Lithuania“ rodytas propagandinis dokumentinis filmas, neigiantis tragiškus 1991 m. sausio įvykius, – vienas iš suaktyvėjusios Rusijos propagandos pavyzdžių.

Reaguodama į šį filmą, Lietuvos radijo ir televizijos komisija laikinai sustabdė Rusijoje rengtų „NTV Mir“ laidų retransliavimą. Taip pat dėl kurstančios nesantaiką ir tendencingos informacijos trims mėnesiams sustabdytas ir rusiško kanalo „RTR Planeta“ transliacijos.

Tačiau Lietuvos radijo ir televizijos komisija skundžiasi, kad gali taikyti tik ribotas sankcijas įstatymus pažeidinėjančioms televizijoms. Tarkim, negali bausti retransliuotojų, kurie nėra registruoti Lietuvoje. Tad komisija trečiadienį į posėdį kviečiasi teisėsaugininkus ir kabelinių televizijų atstovus. Bus tariamasi, ir ką daryti su „Visasat“, kuri nepaisant laikino draudimo retransliuoti „NTV mir“ ir „RTR Planeta“, toliau tai daro. Be to, prokurorai pirmadienį paskelbė, kad dėl „Viasat“ veiksmų nepradės ikiteisminio tyrimo, nes transliuotojo veiksmuose nėra nusikalstamų veikų.

Komisija taip pat ketina siūlyti Vyriausybei sudaryti darbo grupę, kuri nagrinėtų, kaip kovoti su propaganda per rusiškus kanalus. Ketinama numatyti griežtesnę atsakomybę už draudžiamos informacijos skleidimą ir suvienodinti priežiūrą ir sankcijas visiems retransliuotojams, kurie teikia savo paslaugos Lietuvoje, nors ir nėra joje registruoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

rj

visiems trims komentatoriams.tikrai sventa teisybe sakot .

Baikit skiedaliot

Užuot blokavus programas ir baudus retransliuotojus, protinga valdžia kaip tik atvirkščiai darytų. Ne tik neblokuotų, bet dar ir patartų piliečiams įvertinti melagingas laidas, o už melagingą informaciją ir šmeižtą paduotų Rusijos žiniasklaidą į tarptautinį teismą. Su reikalavimu ne tik atsiprašyti, bet ir kompensuoti moralinę žalą. Žiū, ir biudžetas pasipildytų... o matę laidas piliečiai rimtam reikalui esant savo parašais ieškinį patvirtint galėtų... Bet ne! Mūsų pačių valdžia mus laiko mulkiais, kurių smegenis kas nori, tas ir gali plaut. Draudimais tik nepagarbą Lietuvos piliečiams, savo pačios bukumą, o labiausiai tai nenorą rimtai darbuotis teparodo. Aišku, kanalą blokuoti lengviausia...

xxx

mes ne avinai, mokam ir galim atskirti pelus nuo grudu, nereikia mums aiskinti, kas skelbia tiesa, o kas meluoja. Tegu valdzia daugiau pasitiki zmonemis, o ne laiko dundukais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS