Tauragės rajono regioniniame parke atidaromas naujas apžvalgos bokštas | Diena.lt

TAURAGĖS RAJONO REGIONINIAME PARKE ATIDAROMAS NAUJAS APŽVALGOS BOKŠTAS

  • 2

Tauragės rajone, Pagramančio regioniniame parke, penktadienį atidarytas naujas Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas.

„Veskite čia savo vaikus, mokykite pažinti dviejų upių, Jūros ir Akmenos, sankirtą, saugoti išskirtines gamtines vietas, džiaugtis nepaprastai gražia Lietuva“, – Aplinkos ministerijos pranešime cituojamas bokšto atidaryme dalyvavęs ministras Simonas Gentvilas.

Kaip pranešė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, saugomose teritorijose tai jau 23-asis apžvalgos bokštas, nuo kurio galima apžvelgti šalies kraštovaizdį.

Anot tarnybos, nuo bokšto regyklos atsiveria panorama į dviejų minėtų upių santaką.

Kopiant laiptais į bokštą, santaka apžvelgiama trimis lygiais: nuo vandens, pažintinio tako ir apžvalgos bokšto.

Apačioje matosi upės Akmena ir Jūra, aukštėliau – upių slėniai bei pati santaka, palypėjus laiptais dar aukščiau, saugoma teritorija apžvelgiama nuo 12 metro pakylos, kur atsiveria kraštovaizdis. Apžvalgos tilto ilgis – beveik 65 metrai.

Akmenos ir Jūros upių santakos apžvalgos bokštas įrengtas šalia Pagramančio regioninio parko lankytojų centro, esančio Ringių kaime.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorės Agnės Jasinavičiūtės, Akmenos ir Jūros upių santakos kraštovaizdžio komplekso sutvarkymu buvo siekiama suteikti galimybę lankytojams vienoje vietoje pažinti esmines Pagramančio regioninio parko, Akmenos kraštovaizdžio draustinio vertybes. Tikimasi, kad šis objektas taps svarbiu regioninio parko lankomu objektu ir įkvėps vietos gyventojus organizuoti pažintines keliones savo krašte.

Šio objekto statybą inicijavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir įgyvendino kartu su Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos Pagramančio regioninio parko grupe. Bokšto projektavimas ir įrengimas truko trejus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tokiame gražiame

vaizde atrodo kaip koks invazinis šliužas..

galetu

bokstus ir geriau susieti, su boksta supancia aplinka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS