Teismas: Alytaus pataisos namų direktorius nubaustas pagrįstai | Diena.lt

TEISMAS: ALYTAUS PATAISOS NAMŲ DIREKTORIUS NUBAUSTAS PAGRĮSTAI

Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmonas papeikimu buvo nubaustas pagrįstai, trečiadienį paskelbė teismas.

Tarnybinio tyrimo komisijos išvadoje buvo konstatuota, kad eidamas Alytaus pataisos namų direktoriaus pareigas K. Jasmontas nuo 2017 metų balandžio iki šio metų sausio nesiėmė veiksmų, kad pataisos namai gautų licenciją teikti šeimos medicinos paslaugas įstaigoje, neturinčioje licencijos.

Taip pat buvo nustatyta, kad jis nesiėmė veiksmų siekdamas, kad įstaigoje būtų teikiamos pirminės ambulatorinės psichikos sveikatos priežiūros paslaugos, nepatvirtino pagal kiekį apskaitomų vaistinių preparatų sąrašo, nepaskyrė už medicininį vidaus auditą atsakingo asmens, nepatvirtino vidaus medicininio audito veiklos aprašo, 2017 metų vidaus medicininio audito plano, neorganizavo informacijos apie pacientų  pasitenkinimą gautomis sveikatos priežiūros paslaugomis rinkimo, nepatvirtino medicininių dokumentų pildymo ir mirčių atvejų nagrinėjimo tvarkos aprašų.

Komisija konstatavo, kad tokiais savo veiksmais pareigūnas pažeidė teisės aktų nuostatas.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius kovo 20 dieną priimtu įsakymu K. Jasmontui skyrė nuobaudą – papeikimą. Jis su šia nuobauda nesutiko ir dėl panaikinimo kreipėsi į teismą, manydamas, kad nuobauda buvo skirta nepagrįstai.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį paskelbė, kad įstaigos vadovas dalį funkcijų vykdyti pavesdamas pavaldiems asmenims ar administracijos padaliniams, turi kontroliuoti, kaip vykdomos perduotos funkcijos, o jis to nedarė.

„Teismo nuomone, būtų paneigiama įstaigos vadovo pareigybės esmė, jei jis, perdavęs dalį savo funkcijų pavaldiems asmenims, nebeatsakytų už jų veiklos kontrolę. Aplinkybė, kad pareigūnas yra įstaigos vadovas, suponuoja aukštesnį negu kitų statutinių pareigūnų atsakomybės laipsnį už įstaigai pavestų funkcijų ir uždavinių įgyvendinimą, jos darbo organizavimą, planavimą, koordinavimą ir veiklos kontrolę, teisės aktų reikalavimų laikymąsi“, – pažymėjo teismas.

Alytaus pataisos namų vadovas K. Jasmontas pareigas netrukus paliks šalių susitarimu.

Teisingumo ministerijos atstovas Audris Kutrevičius BNS sakė, kad įsakymas dėl K. Jasmonto atleidimo yra priimtas, rugpjūčio 14 diena yra paskutinė pataisos namų vadovo darbo diena.

„Dėl atsistatydino prašymą tikrai tenkinsiu. Manau, kad Alytus pribrendo pokyčiams ir jų reikia“, – yra sakęs E. Jankevičius. Pasak jo, „situacija Alytuje tikrai nėra gera“.

Alytaus pataisos namuose tinkamai neveikianti daugiau nei milijono eurų verta ryšio blokavimo sistema minima birželį pristatytose Kalėjimų departamento audito išvadose.

Teisėsaugos institucijos pernai lapkritį pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad K. Jasmontas ir jo pavaldiniai galėjo riboti konkurenciją vykdydami maitinimo paslaugų pirkimą, klastoti maisto atliekų važtaraščius.

Alytaus pataisos namams K. Jasmontas vadovavo nuo 2002 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS