Tėvams užkliuvo „Simpsonai“: niekinamos vertybės, propaguojama daugpatystė | Diena.lt

TĖVAMS UŽKLIUVO „SIMPSONAI“: NIEKINAMOS VERTYBĖS, PROPAGUOJAMA DAUGPATYSTĖ

  • 11

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), gavusi du susirūpinusių tėvų skundus dėl animaciniame seriale „Simpsonai“ skleidžiamos galimai neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios informacijos, pradėjo tyrimą ir laukia TV3 televizijos pasiaiškinimo.

LRTK kreipėsi į šio animacinio serialo transliuotoją, bendrovę „All Media Lithuania“, supažindindama ją su skundu, kuriame skundo pareiškėjai nurodė, kad serialas netinkamai indeksuotas, rodytas netinkamu laiku, propaguotas alkoholizmas, ir paprašė pasiaiškinti.

Tik gavusi paaiškinimus, įvertinusi visas aplinkybės ir gautą informaciją LRTK svarstys klausimą dėl serialo transliavimo laiko.

Anot LRTK, pagal įstatymą serialas turėjo būti žymimas indeksu „N-14“ ir transliuojamas po 21 valandos.

TV3 žinių tarnybos vadovas Sigitas Babilius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino iš LRTK gautu raštu.

„Transliuotos serijos metu Homeris dėl netinkamo gyvenimo būdo mirė, o mokslininkas klonavo jo kūną. Dėl neatsakingumo ir gyvybės nevertinimo Homeris vis mirdavo, o mokslininkas vis klonuodavo jį, kol galiausiai kūnai baigėsi ir jis tapo skaitmeninis tėvas. Dėl to, kad Homeris nedalyvavo vaikų auklėjime, Bartas tapo nelaimingai vedęs, neišsilavinęs, neatsakingas vyras – gyvena apleistoje mokyklos klasėje, kur primėtyta alaus butelių ir skardinių. Scenos trukmė 40 sek.“, – rašoma LRTK rašte.

Be to, teigiama, kad šioje „Simpsonų“ serijoje niekinamos šeimos vertybės, propaguojama daugpatystė, pavyzdžiui, vaizduojami Barto santykiai su keliomis moterimis. Pasak LRTK, taip sudaromas įspūdis, kad idealus vyro gyvenimas yra kas rytą atsibusti vis su nauja moterimi. 

„Kažkada seniai, seniai, kai valdė konservatoriai, o jiems kai kuriais klausimais padėdavo Gražulis, jie pakeitė Visuomenės informavimo įstatymą (mano klaida – čia Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos įstatymas) ir jį įdėjo draudimą „niekinti šeimos vertybes“.

Tas draudimas yra tiek idiotiškas, kad niekam nekildavo ranka jį taikyti ir aš buvau įsitikinęs, kad niekam ir nekils, bet viltis durnių motina.

LRTK atsinaujino, pasamdė naujus teisininkus, kurie paskaitė įstatymą naujomis akimis ir štai mes turime bylą, kurioje esame kaltinami „niekinę šeimos vertybes“ ir, aišku, tas sisteminis niekinimas vyksta seriale „Simpsonai“.

Nieko nėra pastovesnio už kvailumą...“, – LRTK tyrimą kritikavo S. Babilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

...

Kažkam tragedija... kai realiai tų 'Simpsonų' niekas neuždraudžia, tik reikalauja tinkamai pažymėt.

Irena

Nieko gero

T

Yra beprociuu tevu kurie del visko sika i kelnes neveltui pagal vertybes esam paskutiniai durniai cia yra legendinis filmukas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS