Trečdalis lietuvių mano, kad ugdymas mokyklose turi vykti lietuvių ir tautinėmis kalbomis | Diena.lt

TREČDALIS LIETUVIŲ MANO, KAD UGDYMAS MOKYKLOSE TURI VYKTI LIETUVIŲ IR TAUTINĖMIS KALBOMIS

  • 3

Per trečdalį Lietuvos gyventojų mano, kad ugdymas valstybinėse mokyklose turėtų būti tęsiamas ir lietuvių, ir tautinių bendrijų kalbomis, rodo penktadienį skelbiama Baltijos tyrimų/LRT apklausa.

Jos duomenimis, 34 proc. respondentų mano, kad ugdymas valstybinėse mokyklose turėtų vykti taip, kaip vyksta šiuo metu – ir lietuvių kalba, ir tautinių bendrijų kalbomis.

32 proc. apklaustųjų nuomone, ugdymas turėtų vykti lietuvių kalba, bet išlaikant galimybę tautinių bendrijų vaikams turėti gimtosios kalbos pamokas.

Tuo metu penktadalis gyventojų mano, kad ugdymas valstybinėse mokyklose turėtų vykti tik lietuvių kalba. Mažuma – 7 proc. apklaustųjų – mano, kad ugdymas mokyklose turėtų vykti tik lietuvių arba lenkų kalbomis.

Kaip rodo apklausa, kad ugdymas turėtų vykti lietuvių kalba, išlaikant galimybę tautinių bendrijų vaikams turėti gimtosios kalbos pamokas, dažniau mano didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis pajamomis per mėnesį. Taip pat dažniau lietuviai nei kitų tautybių gyventojai.

Nuostatos, kad išliktų esama tvarka, dažniau laikėsi ne lietuviai.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ apklausą atliko šių metų vasario 22-kovo 5 dienomis. Apklaustas 1021 pilnametis Lietuvos gyventojas. Tyrimas vyko 115 atrankos vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIRDAS.

MOKYKLOSE TURI VYKTI M O K Y M A S , O N E UGDYMAS , miškininkai ugdo miško jaunuolynus , todėl tokie abiturijantų rezultatai , LIETUVOJE NEMAČIAU NEI VIENOS UGDYMO ĮSTAIGOS , IŠSKYRUS MIŠKŲ MEDELYNUS .

absoliutus idiotizmas .... lietuvoj --lietuviu kalba

ir jokiu isvedziojimu , o kas nori mokyt savo vaikucius tautiniu mazumu kalbomis ... lai steigia savo mokykleles ir savo kisenes ir lai mokina savos kalbos vaikucius ,.. kaip kad tai daroma visam pasauly , anglijoj -anglu , prancuzijoj --prancuzu valstybine kalba , o jei nori kalbet arabas -arabiskai, afrikietis ar lietuvis savo nacionaline kalba , jie steigia savo mokykleles [ su valstybes leidimu] ir ten puoseleja mokina savo vaikus savos gimtos kalbos -jei ne ...tai ir ne....valstybe y tuos reikalus nesikisa ...

jokių

tautinių mažumų mokyklų. LT yra viena valstybinė kalba - lietuvių. Čigoniškai, lenkiškai, latviškai ar turkiškai galite laisvai ir nekliudomai savo vaikus mokinti sekmadieninėse ar šeštadieninėse (kaip kam patogiau) mokyklose už savo lėšas ir savo iniciatyva.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS