V. Adamkus: Lietuva dar nėra tokia, kokią įsivaizdavau | Diena.lt

V. ADAMKUS: LIETUVA DAR NĖRA TOKIA, KOKIĄ ĮSIVAIZDAVAU

  • 16

Lietuva vis dar nėra tokia, kokią įsivaizdavau, sako prieš dvidešimt metų šalies prezidentu išrinktas Valdas Adamkus. Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ kadenciją baigęs prezidentas pažymėjo, kad šalies pažangą stabdo stingančios reformos, ypač švietimo srityje.

„Jei Lietuvoje būtų labai gerai, iš jos nebūtų pasitraukę šimtai tūkstančių talentingų žmonių. Manau, pagrindinės to priežastys yra dvi. Viena – materialinė: kiekvienas ieško geresnio gyvenimo. Kita – visuomenės požiūris į mūsų bendrą gyvenimą, žmonių pagarbos vienas kitam trūkumas. Nevertinama to, kas pasiekiama, o tai, kas bloga, iškeliama ir kartojama“, – kalbėjo V. Adamkus.

Į klausimą, ar dabartinė valdžią pateisino žmonių lūkesčius, V. Adamkus atsakė, kad „pavieniais atvejais – galbūt, bet imant visumą dabartiniai valdantieji bent jau kol kas nepateisino mano vilčių“.

„Tikiuosi, ateityje daug kas pakryps į gera. Tačiau šiandien Seimas kartu su Vyriausybe kartais priima sprendimus, kurie yra nepateisinami ir man nesuprantami. Įstatymai priimami, vėl keičiami. Įstatymų leidėjai skiria laiką įvairiems tarpusavio nesusipratimams ar biurokratinėms problemoms spręsti. Jų neliktų, jei būtų kitoks požiūris į tvarkymąsi valstybėje, aiški kryptis, nuo kurios nenukrypstant būtų galima eiti į priekį“, – interviu sakė V. Adamkus.

Iš išeivijos JAV į Lieuvą grįžęs V.Adamkus Lietuvos prezidentu buvo išrinktas dvi kadencijas 1998–2003 ir 2004–2009 metais. Pirmosios jo kadencijos metu Lietuva užbaigė derybas dėl narystės Europos Sąjungos ir buvo pakviesta prisijungti prie NATO.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Greta jus teisi, mano nuomone tai vienintelis buves prezidentas kuris ne suderge savo vardo. Butu pas mus prezidentinis valdymas kaip prie Smetonos, galima butu ji kaltinti, o dabar viska sprendzia musu isrynktasis mielas seimas. Todel turekite truputi pagarbos bent zmogui kuris nieko blogo nepadare

...

Che: "V. Adamkus: Lietuva dar nėra tokia, kokią įsivaizdavau" - o įsivaizdavai kaip JAV valstiją, norėjai ją visą parduot?.. (va, tankai su JAV žvaigždutėmis jau pasirodė...)

Šventojo Jurgio belaukiant

Politiniam liūnui reikalingas pusprotis prezidentas, kurį būtų galima bet kuriuo momentu nušluoti ir įpykusiai liaudžiai pateikti kaip švento Jurgio kovą su drakonu. Kuomet realiai nebuvo nei švento Jurgio, a nei drakono. Buvo tik liūnas. 2004 metai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS