V. Adamkus: turėtume drąsiau, tvirčiau pasisakyti prieš visas negeroves | Diena.lt

V. ADAMKUS: TURĖTUME DRĄSIAU, TVIRČIAU PASISAKYTI PRIEŠ VISAS NEGEROVES

Minint Laisvės gynėjų dieną kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad viltingai žiūri į ateitį, bet, jo nuomone, reikėtų drąsiau pasisakyti prieš valstybėje esančias negeroves.

„Manau, kad kartais turėtume drąsiau, tvirčiau pasisakyti prieš visas negeroves, kurios iškyla mūsų gyvenime, ir užimti tokią poziciją, kuri būtų pavyzdys mūsų jaunajai kartai, kadangi mano viltys yra į tą kartą“, – sekmadienį po iškilmingo minėjimo Seime žurnalistams sakė V. Adamkus.

Jo nuomone, prisiminimai apie Laisvės gynėjus visuomet bus gyvi. „Aš džiaugiuosi, kad mes išlaikome tą tradiciją, ypatingai prieš naująja kartą, kuri tą jausmą gali gauti iš mūsų, kurie pergyvenome, perėjome per tas dienas. Tikiuosi, kad su ta pačia nuotaika kursime ir toliau mūsų valstybės gyvenimą. Aišku, pasitaiko visokių bangavimų, bet aš viltingai žiūriu į ateitį“, – žurnalistams sakė prezidentas V. Adamkus.

Laisvės premijos laureatas V. Adamkus pasidžiaugė, kad 2018 metų Laisvės premija įteikta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio partizanų grupei.

„Aš tikrai džiaugiuosi. Galvoju, kad jų įvertinimas turėjo būti padarytas pats pirmasis žingsnis. Šiandien galiu tik pasidžiaugti, kad šitą mes viešai įvertinome, ir tai truputį ir jiems moralinis atpildas už tą įnašą, kurį jie sudėjo, kai aukojosi už Lietuvos laisvę“, – sakė V. Adamkus.

Sekmadienį minint Laisvės gynėjų dieną 2018 m. Laisvės premija įteikta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio partizanų grupei – Jonui Abukauskui, Vytautui Balsiui, Jonui Čeponiui, Bronislovui Juospaičiui, Juozui Jakavoniui, Jonui Kadžioniui, Juozui Mociui. 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Emigrantas

gindamasis ir kovodamas uz tiesą praradau viską, kreipiausi į tave prezidente nepadėjai. Drąsūs zmonės Lietuvoje sąmoningai terorizuojami. Būkite prakeikti apsimetėliai ir teisėjai.

kauniete

taip daug kas is lietuviu nejaucia pagarbos sitam buvusiam[kuris I kokia shali nuvykdavo --tuoj "skura"pakeisdavo--tapdavo lenku ar baltarusiu ; kvaila ir zema. o ka padare su Mazeikiu nafta---tai nusikaltimas ,,.

Lietuva

Ka gero padarei Lietuvai? Prisipazink pats sau’ o tada mokyk kitus,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS