V. Tutkaus prašymas atsistatydinti – patenkintas | Diena.lt

V. TUTKAUS PRAŠYMAS ATSISTATYDINTI – PATENKINTAS

  • 0

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) valdyba patenkino buvusio Lietuvos kariuomenės vado, atsargos generolo leitenanto Valdo Tutkaus prašymą atleisti iš asociacijos direktoriaus pareigų.

Valdybos sprendimu, asociacijai laikinai vadovaus valdybos pirmininkas Egidijus Skužinskas, pranešė LGSPA.

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos valdyba prieš savaitę buvo nusprendusi atidėti sprendimą dėl V.Tutkaus pasitraukimo.

E.Skužinskas asociacijos išplatintame pranešime dėkojo V.Tutkui „už dideles pastangas skatinant Lietuvos gynybos pramonės įmonių vystymąsi, naujų galimybių paiešką ir aktyvų narių atstovavimą“.

„Asociacija tęsia veiklą, dirbsime toliau, kad ši Lietuvoje dar pakankamai nauja pramonės sritis augtų ir sėkmingai integruotųsi į Vakarų šalių gynybos sektoriaus bendrovių tarpą“, – sakė E.Skužinskas.

V.Tutkus rugsėjo pradžioje pranešė, kad traukiasi „dėl patiriamo spaudimo iš kai kurių finansinių grupių“. Vėliau jis patikslino, kad jo pasitraukimas iš asociacijos susijęs su Lietuvos vykdomu konkursu pėstininkų kovos mašinoms (PKM) įsigyti.

V.Tutkus pareiškė, kad politinis sprendimas įsigyti vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ priimtas dar prieš metus. Tuo metu Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tai neigia, sakydamas, kad iki šiol šarvuočius renkamasi iš kelių variantų. Jis teigė, kad galutinis sprendimas dėl įsigijimo bus priimtas rugsėjo ir spalio sandūroje.

Šalies vadovai nusprendė, kad PKM pirkimo klausimas toliau bus sprendžiamas Valstybės gynimo taryboje.

V.Tutkus 2004-2009 metais ėjo Lietuvos kariuomenės vado pareigas. Po valstybinės karo tarnybos V.Tutkus dirbo privačioje transporto ir logistikos bendrovėje „Hoptrans Projects“ - kaip nurodo LGSPA, jis šiuo metu yra bendrovės valdybos narys. „Hoptrans Projects“ dirba su Rusijos ir kitų Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) geležinkelių operatoriais.

Šiuo metu LGSPA vienija per 50 narių iš Lietuvos ir užsienio, kurios atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS