Vairuotojo teisės be sveikatos pažymos bus „įšaldytos“ nuo 2025-ųjų sausio | Diena.lt

VAIRUOTOJO TEISĖS BE SVEIKATOS PAŽYMOS BUS „ĮŠALDYTOS“ NUO 2025-ŲJŲ SAUSIO

Nuo 2025 metų sausio vairuotojo pažymėjimo galiojimas bus susietas su jo sveikatos pažyma – šiai nustojus galioti bus stabdomas ir pažymėjimo galiojimas. 

Už tokias Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 87 Seimo nariai, prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Paaiškėjus, kad nuo 2024-ųjų sausio teisę vairuoti dėl medicinos pažymos gali prarasti per 250 tūkst. vairuotojų, grupė Seimo narių pasiūlė pratęsti pasibaigusių pažymų galiojimą vieneriems metams.

Pagal dabar galiojantį įstatymą teisių galiojimo trukmė su medicinos pažyma turi būti siejama nuo 2024-ųjų sausio, o anksčiau buvo siūloma šį terminą atidėti iki 2024-ųjų birželio.

„Regitra“ skaičiuoja, kad sausio 1-ąją maždaug 263 tūkst. vairuotojų sveikatos pažymos galiojimas bus pasibaigęs, o tai reikštų, kad jie netektų ir teisės vairuoti automobilį.

Siekdama išvengti tokios situacijos, SAM ir Vidaus reikalų ministerija sutarė medicinos pažymų galiojimą pailginti, taip sudarant pereinamąjį laikotarpį, per kurį vairuotojai galėtų pasitikrinti sveikatą.

Neprofesionaliems vairuotojams iki 65 metų sveikatos pažyma galioja 10 metų, nuo 66-erių iki 79-erių – penkerius metus, o vyresniems nei 80 metų – dvejus metus. Dirbantiems pagal darbo sutartis – krovininių automobilių, taksi, greitosios pagalbos, specialiųjų tarnybų ir kitiems vairuotojams – iki 80 metų – dvejus metus, nuo 80 metų – vienerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Savo

vazeli galima ir be teisiu vairuoti. Dar ir baudu nemoketi galesite! O visas sis kipisas tam,kad galutinai isvaryti is darbo vietinius furistus! Juk kvotos neapmokestintiems,pigiems vergams is Rytu - kasmet dideja! Kitiems metams atves 43 tukstancius!

SUŠIKTA LIETUVOS VALDŽIA

Pirmiausiai koks BUKALAURAS sugalvoja nesąmonę ir paleidžia į eterį. O po to pradeda galvoti, kaip tai galima bus įgyvendinti. Na ar ne bepročiai?!!! Greičiau ateitų rinkimai. Jeigu dar kas balsuos už esamus bepročius - tegul po to nieko nekaltina.

Jonas

Eilinis kartas,kada valdžia apgaudinėja.Skelbė,kad tai bus nuo 2024m.sausio 1d.Bėgiojom,rašėmės į eiles patikrai,mokėjom pinigus.O dabar ?Viskas metais vėliau ?Ką reiškia ,kad valdžia moterų rankose,jokio konkretumo,vis svaičiojimai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS