„Valstiečių“ lyderis: V. Bako elgesys – nesuprantamas, bet frakcijoje jis liks | Diena.lt

„VALSTIEČIŲ“ LYDERIS: V. BAKO ELGESYS – NESUPRANTAMAS, BET FRAKCIJOJE JIS LIKS

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jam yra nesuprantamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako elgesys, bet frakcijoje politikas liks.

Taip jis kalbėjo, kai V. Bako vadovaujamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) atsisakė suteikti duomenis galimą neteisėtą įtaką politikai tiriančiai „valstietės“ Agnės Širinskienės vadovaujamai komisijai.

„Aš nesuprantu jo pozicijos. Aš skaitau jo publikacijas, jo pareiškimus. Jie stebina mane ir frakcijos kolegas“, – žurnalistams po frakcijos posėdžio trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Vis dėlto jis pridūrė, kad „mes dėl nuomonių skirtumų iš frakcijos niekada nieko nešaliname“.

A. Širinskienės komitetas prašė pateikti visų neviešų ir įslaptintų tyrimo metu iš įvairių institucijų, tarnybų užklaustų dokumentų sąrašą, kuriame būtų nurodyti pateikusių institucijų pavadinimai, dokumentų datos, registracijų numeriai, dokumentų pavadinimai ir slaptumo žymos.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, V. Bako iniciatyva NSGK atsisakė pateikti šiuos duomenis dėl to, jog parlamentaras nepritaria pačiam tyrimui.

Seimas vasarą patvirtino paties V. Bako komiteto atlikto tyrimo dėl verslo poveikio politikai išvadas, o „valstietis“ naujam tyrimui nepritarė.

R. Karbauskis teigė, kad nepaisant V. Bako nuomonės jis neturėtų spręsti, kuri komisija yra tinkama tyrimams, o kuri ne.

„Bendrai paėmus šita komisija turi visas teises ir abejoti šitos komisijos teisėmis yra abejoti Seimo sprendimu“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

R. Karbauskis taip pat tvirtino sutinkantis su V. Bako pozicija, kad ateityje galėtų būti sprendžiamas klausimas dėl A. Širinskienės tyrimo komisijoje esančio apkaltos išvengusio parlamentaro Artūro Skardžiaus pakeitimo kitu Seimo nariu.

Pasak politiko, toks sprendimas „būtų naudingas pačiai komisijai“, bet jis pabrėžė, kad A. Skardžius nėra niekuo apkaltintas ir turi leidimus dirbti su slapta informacija.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas taip pat pažadėjo, kad Seimas priims V. Bako komisijos pasiūlytus keisti teisės aktus.

„Aš galiu prisiekti savo garbe, jeigu reikia, kad įstatymai bus Seime. Jei to nepadarys Vyriausybė, padarysime mes“, – kalbėjo R. Karbauskis.

A. Širinskienės teigimu, NSGK sprendimas neperduoti duomenų gali kiek pristabdyti jos vadovaujamos komisijos darbą.

Vis dėlto komisija žada reikiamus duomenis gauti iš Valstybės saugumo departamento.

GALERIJA

  • Vytautas Bakas
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Krista

Bakas nėra ščyras žmogus ir jei jis turėtų tiek naglumo kiek jo turi Puida, jis būtų kažką panašaus surezgęs. Bet jis gudresnis už mindę, jis supranta, kad toks ano veikėjo elgesys yra politinė savižudybė.

Nerijus

Tokia jau tokia ta politika

Nerijus

Valgo vienas kita ir ne tik prie stalo?!.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS