Valstybė finansuos 15 studentų mokslus užsienio universitetuose | Diena.lt

VALSTYBĖ FINANSUOS 15 STUDENTŲ MOKSLUS UŽSIENIO UNIVERSITETUOSE

  • 0

Antradienį Vyriausybėje pasveikinti penkiolika konkurso „Kitas šimtas“ laimėtojų, gavę stipendijas studijoms užsienio universitetuose.

Šeši iš jų, įstoję ar jau studijuojantys Kembridžo, Oksfordo universitetuose bei Amerikos kino instituto konservatorijoje finansuoti iš Švietimo ir mokslo ministerijos lėšų.

Dar devyni asmenys finansuoti skyrus papildomą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio finansavimą vienerių metų studijoms. Šį kriterijų atitikę asmenys studijuos ar jau studijuoja Londono imperatoriškajame koledže, Londono universiteto koledže, Edinburgo universitete, Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokykloje, Upsalos universitete, Bonos (Reino Frydricho Vilhelmo) universitete, Amsterdamo universitete.

„Mūsų tikslas yra, kad jie įgiję tą puikų išsilavinimą, sugrįžtų į Lietuvą. Tai yra pirmas bandymas, jo apimtis nėra didelė, bet mes apimtis didinsime, lygiagrečiai darydami aukštojo mokslo reformą“, – žurnalistams sakė studentus pasveikinęs premjeras Saulius Skvernelis.

Į šią stipendiją galėjo pretenduoti Lietuvos gyventojai, įstoję ir studijuojantys viename iš geriausiai vertinamų užsienio universitetų.

Parama skiriama studijų kainai, tačiau ne didesnė nei 20,1 tūkst. eurų sumai per metus.

Studijas su šia parama baigę specialistai įsipareigoja per tris mėnesius nuo studijų baigimo įsidarbinti Lietuvoje ar Lietuvos institucijose užsienyje, pareigose, kurioms reikalinga aukštojo mokslo kvalifikacija. Jie čia turės dirbti ne trumpiau kaip trejus metus per penkerių metų laikotarpį.

Pasak premjero, studijų kryptys, kurias pasirinko stipendijų laimėtojai, yra patrauklios darbdaviams, todėl jiems nebus sudėtinga susirasti darbo vietų.

Finansavimas skirtas ekonomikos, teorinės fizikos ir matematikos, vadybos, gamtos mokslų, filologijos ir kitas studijų programas pasirinkusiems asmenims, pranešė Vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS