Valstybė kompensuos dalį daugiabučio renovacijos išlaidų laisvės gynėjams | Diena.lt

VALSTYBĖ KOMPENSUOS DALĮ DAUGIABUČIO RENOVACIJOS IŠLAIDŲ LAISVĖS GYNĖJAMS

Nepriklausomybės gynėjai nuo 2020 metų galės siekti valstybės paramos, apmokant dalį jų daugiabučio atnaujinimo išlaidų.

Seimas penktadienį priėmė tai numatančias Valstybės paramos daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisas – už balsavo 90 Seimo narių.

Pataisos leis asmenims, nukentėjusiems 1991 metų  sausio 11–13 dienomis ir po to vykdytos SSRS agresijos metu, pasinaudoti valstybės parama apmokant daugiabučio renovacijos projekto parengimą, jo vykdymo priežiūrą ir ekspertizę, o taip pat administravimo, statybos techninės priežiūros išlaidas, kredito draudimo įmoką, kiekvieno mėnesio kredito ir palūkanų įmokas.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas „valstietis“ Kęstutis Mažeika siūlė ieškoti būdų, kaip valstybei paremti ir tuos laisvės gynėjus, kurie gyvena ne daugiabučiuose, o nuosavuose namuose ir norėtų juos atnaujinti.

Šiuo metu valstybės parama atnaujinant daugiabučius namus yra skiriama tik nepasiturintiems gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

CHA, nieko sau VIRTUOZIŠA apgaulės AFERA: kai nebeliko savanorių į 'renovacijos rekrūtus', pametėjo mums kaulą apie ESĄ kažkokią privilegiją... žinojo kad mes pjautis pradėsim, sveiką protą prarasim; kažkuriuo metu bus priimta 'LAIKINA' nuostata kad ta 'lengvata' ŠIANDIEN bus taikoma ir kitiems, ir... KĄ, savo noru ant savo kupros tą 'renovacijos' naštą užsikrausim?

Juozas

Beveik visa Lietuva tada kovojo už laisvę- už laisvę nuo privilegijų, nuo melo ir neteisybių, nuo korupcijos, nuo visokių spec. (parduotuvių, transporto, aptarnavimo...). Svajojome tapti neutralia valstybe be kariuomenės. O ką turime šiandien? Jau dėl pirmųjų Seimų veiklos Lietuva suskirstyta į smulkiausias grupeles- elitas ir runkeliai, savininkai ir nuomininkai, tremtiniai ir kolaborantai... Taip juk daug lengviau valdyti, kartais numetant kokiai grupelei kauliuką- mažiau los. Įvairiausių privilegijų prikurta tiek, kiek anksčiau net nesapnuota. O ir melas liejasi laisvai per LRT ir kitas medijas.

Algys

Buciau zinojes kad ateity privilegijos atsiras,tai buciau pats ranka persisoves-dabar lengvatu butu,gal dar uz dyka palaidos,o dar pensija valstybine...ir zinok zmogau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS