A. Veryga atšaukia rekomendaciją vaikams sviestą keisti margarinu | Diena.lt

A. VERYGA ATŠAUKIA REKOMENDACIJĄ VAIKAMS SVIESTĄ KEISTI MARGARINU

  • 9

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį atšaukė rekomendaciją mokyklose ir darželiuose sviestą keisti margarinu.

Ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė BNS sakė, kad toks sprendimas priimtas įvertinus visuomenės nuomonę ir reakcijas, išsiskiriančias ekspertų nuomones tuo pačiu klausimu.

„Šiuo pakeitimu atsisakyta konkrečios rekomendacijos sviestą keisti aliejumi arba mažo riebumo margarinu ir siūloma gyvūninės kilmės riebalus keisti aliejais. Jos tiesiog nebelieka“, – BNS sakė patarėja.

Pasak jos, nepaisant to, kad užsienio ekspertai rekomenduoja keisti sviestą aliejumi arba margarinu, akivaizdu, kad Lietuvos žmonės nėra tam pasiruošę, vis dar abejoja tokia rekomendacija ir jos tikslingumu.

Patarėjos teigimu, ministerija neinicijuos esminių naujovių organizuojant vaikų mitybą tol, kol su vaikų mityba dirbantys specialistai, dietologai ir kiti ekspertai neprieis vieningos nuomonės.

„Ministras A. Veryga apgailestauja ir atsiprašo, kad atsakingi SAM specialistai, dirbantys šiuo klausimu, nebuvo išdiskutavę tokių pokyčių su ekspertais iš šalies ir kitomis suinteresuotomis šalimis, pavyzdžiui, tėvų, ugdymo įstaigų atstovais, ir jie sukėlė nerimą žmonėms“, – sakė patarėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Laikas Verygai atsistatydinti.Laioks ir visai komandai lauk is ministerijos.Juo toliau juo graziau.nedirbat,o kuriat kuriozus.

AS.Kodel norit susargdinti vaikus?

Manau patis jus nesate pasiruose ir siulote nesamones.Uzsienio ekspertai patys nevalgo to margarino ir turtingi nekeicia ji i sviesta.Aliejus kaitinant virsta nuodingu dariniu taip rase ir raso.Ir nereikia ieskoti kvailiu.

13

Ir dar seime jisai ir visi jo klauso ir kas musu sali valdo, zmoniu nuomone jiems isvis neidomi patys kaip nusprendzia taip ir bus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS