A. Veryga: politikai sveikatos priežiūros sritį naudoja rinkimų kampanijai | Diena.lt

A. VERYGA: POLITIKAI SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SRITĮ NAUDOJA RINKIMŲ KAMPANIJAI

  • 1

Kai kurių sveikatos priežiūros paslaugų centralizavimas yra pacientų gyvybės ir tinkamo gydymo klausimas, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Niekas nesiruošia tų įstaigų uždarinėti, bet yra paslaugų, kurias privalu yra sutelkti į tam tikrus centrus, nes tai yra saugumo klausimas, tai yra gyvybės klausimas, žmogui likti gyvam, ar ne“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

„Jeigu paklaustume taip labai nuoširdžiai bet kurio gyventojo bet kuriame rajone, ko jam labiau reikia, ar pastato, ar likti gyvam, kai jis susirgo ir gauti tokį gydymą, kuris leistų likti sveikam, gyvam?“ – klausė jis.

Pasak ministro, regioninėms ligoninėms sunku pritraukti gydytojus, o ten nuvažiavę jauni specialistai išgirsta, jog čia „kaip mieste“ negydoma.

„Tai yra nusikaltimas prieš pacientą“, – teigė A. Veryga.

Tačiau jis pabrėžė, kad šiuo metu pertvarkai rajonų ligoninėse nėra prielaidų ir viskas, ką ministerija gali daryti, – skatinti savivaldybes bendradarbiauti ir ieškoti sprendimų.

A. Veryga taip pat apgailestavo, kad politikai sveikatos priežiūros sritį naudoja rinkimų kampanijai.

Tai yra nusikaltimas prieš pacientą.

„Man tikrai gaila, kad politikai pasirinko sveikatą kaip sritį, panašu, kad savivaldos rinkimuose, kuria ruošiasi spekuliuoti ir manipuliuoti“, – kalbėjo ministras.

Šeštadienį Seime žlugo sveikatos apsaugos ministro siekis pertvarkyti gydymo įstaigų valdymą bei ministerijai pavaldžių įstaigų tinklą, kai projekto nepalaikė ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiųjų.

Jo teiktomis įstatymų pataisomis siūlyta keisti sveikatos priežiūros įstaigų valdymą, plėsti jų steigėjų galimybes, įvesti kadencijas ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimus įstaigų vadovams, įkurti regionines tarybas bei optimizuoti Sveikatos apsaugomis ministerijai pavaldžias įstaigas – dalį panaikinant, dalį sujungiant.

Daugelį šeštadienį sveikatos apsaugos ministro teiktų pasiūlymų pernai birželį Seimas buvo priėmęs, bet tuomet prezidentė kai kurias nuostatas, susijusias su ligoninių tinklo formavimu, vetavo. Šeštadienį teiktuose projektuose apie tinklo formavimą išvis nekalbėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemunčikas

Tikėkimės,kad Žiegždrių psichūškės rinkėjų balsus gandragalviai jau nupirko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS