A. Veryga: vaistų tikrai netrūksta | Diena.lt

A. VERYGA: VAISTŲ TIKRAI NETRŪKSTA

  • 2

Vaistų gamintojams įspėjus dėl galimo kai kurių preparatų trūkumo, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga užtikrina, kad vaistų tikrai netrūksta.

„Kiek žinau, jokių vaistų šiandien dienai tikrai netrūksta. Yra nuolat kalbama, kad jų kažkada turbūt pritruks. Aš manau, kad yra neatsakinga labai gąsdinti visuomenę“, - „Žinių radijui“ antradienį sakė sveikatos apsaugos ministras.

Pasak jo, liepą įsigaliojus naujam kompensuojamųjų vaistų kainynui situacija atidžiai stebima.

„Man tik gaila, kad tos suinteresuotos grupės vietoj to, kad rūpintųsi logistika, užsiima panikos sėjimu ir daugiau laiko investuoja į vandens drumstimą negu į darbą, kad tų vaistų tikrai kada nors nepritruktų“, - kalbėjo ministras.

A. Veryga teigia, kad tokios kalbos gali paskatinti žmones pradėti kaupti vaistų atsargas, ko daryti nerekomenduojama dėl trumpo vaistų galiojimo.

Pasak ministro, žmonės dažniau renkasi pigesnius vaistus.

„Tikiuosi, kad rinka prisitaikys labai greitai ir mes jokių vaistų nepritrūksime“, - sakė jis.

Liepą įsigaliojo kas ketvirtį atnaujinamas kompensuojamųjų vaistų kainynas. Jis patvirtintas pagal naują kainodarą, anot ministerijos, leidusią sumažinti vaistų kainas.

Tačiau Vaistų gamintojų asociacijos valdybos pirmininkas Darius Sinkevičius yra teigęs, kad pagal naują tvarką į kainyną patenka kur kas mažiau preparatų, todėl pacientams jų gali neužtekti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kancios

Tai pats ir ryk tuos vaistus, atsirado visazinis daktaras visu ligu. Pasakys kuo man geriau gydytis. Argi galima visus pagal viena kurpali, vienam tinka vaistas, kitam tas pats vaista ne. Is kur sitas protas viska zino.

antanas

per mazas kai kuriu svarbiu vaistu pasirinkimas ir pacientai turi moketi visa kaina, todel nereikia aiskinti, kad netruksta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS