Vilkaviškis priešinasi neįgaliųjų globos namų pertvarkai | Diena.lt

VILKAVIŠKIS PRIEŠINASI NEĮGALIŲJŲ GLOBOS NAMŲ PERTVARKAI

  • 0

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) planai reorganizuoti 285 gyventojus turinčius Didvyžių socialinės globos namus, esančius Vilkaviškio rajone, kelia nerimą Vilkaviškyje.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, šios globos įstaigos gyventojų apklausa parodė, kad daug jų norėtų gyventi savarankiškai, tačiau, ekspertų vertinimu, tik apie 10 dabartinių globos namų gyventojų gali gyventi apsaugotame būste, 20 – savarankiško gyvenimo namuose, o 70 - perkelti į grupinio gyvenimo namus. Apie 100 neįgaliųjų ir toliau turėtų gyventi tik globos įstaigoje.

„Gyvenantieji apsaugotame būste būtų minimaliai prižiūrimi, šiek tiek daugiau dėmesio būtų skiriama žmonėms, gyvenantiems savarankiško gyvenimo namuose, o gyvenantieji grupinio gyvenimo namuose būtų prižiūrimi ištisą parą“, – dienraščiui pasakojo Didvyžių socialinės globos namų direktorius Rimvydas Žiemys.

Anot jo, šiemet, atsiradus finansinėms galimybėms, dairomasi gyvenamųjų patalpų, kuriose būtų galima įkurdinti neįgaliuosius. Iš viso Vilkaviškio rajone ketinama įkurti 6-7 grupinio gyvenimo namus neįgaliesiems. Patalpos šiems namams turėtų būti miestuose, arčiau sveikų žmonių, kad neįgalieji galėtų adaptuotis visuomenėje, o visuomenė priprastų prie jų.

Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka „Lietuvos žinioms“ patvirtino, kad ir į jį kreipėsi nemažai vietos bendruomenės atstovų, nepatenkintų, kad neįgaliuosius norima įkurdinti vos ne miesto centre. „Vilkaviškiečiai nėra nusiteikę prieš pačią pertvarką, bet nesutinka su tuo, kaip ji vyksta. Pirmiausia padaroma, tik tada diskutuojama“, – teigė meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS