Vilniuje bus minima Pasaulinė romų diena, Seime vyks konferencija | Diena.lt

VILNIUJE BUS MINIMA PASAULINĖ ROMŲ DIENA, SEIME VYKS KONFERENCIJA

Pirmadienį Vilniuje bus minima Pasaulinė romų diena, Seime bus diskutuojama apie romų kultūrą ir problemas, su kuriomis susiduria šios tautybės žmonės.

Minėjimas prasidės popiet prie Žvėryno tilto, kur bus giedamas romų himnas ir vyks iškilmingas gėlių vainikų plukdymas Neries upe.

Vėliau Seime vyks konferencija ir apskritojo stalo diskusija, kurioje bus kalbama apie romų kultūrą ir aptariamas romų įtraukimo į visuomenę gerinimas ir stereotipų mažinimas. Į konferenciją atvyksta ir romų jaunuoliai iš Suomijos ir Estijos.

Sveikinimo žodį renginyje tars Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė, Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė, dalyvaus Seimo, ministerijų, institucijų atstovai.

„Siekiame, jog šiame renginyje būtų aptarti politiniai, ekonominiai, žmogaus teisių pokyčiai, su kuriais susiduria Europa ir būdai, kaip užtikrinti, kad romai taptų prioritetu pagrindiniame politiniame diskurse Europos Sąjungos lygiu“, – pranešime cituojamas Lietuvos romų bendruomenės pirmininkas Ištvanas Kvik.

Konferencijos metu bus pristatytas informacinis leidinys „Romai skirtingi, bet ne svetimi“ bei pirmasis Lietuvos romų dainų rinkinys „Romane gilia. Lietuvių romų dainos“.

1971 metų balandžio 8 dieną Londone pirmą kartą susirinko Pasaulinis romų kongresas, kurio metu buvo įkurta romams atstovaujanti tarptautinė organizacija „Union Romani Internationale“, o balandžio 8-oji paskelbta Tarptautine romų diena. Oficialiai ši diena buvo paskelbta 1990 metais per ketvirtąjį Pasaulinį romų kongresą Lenkijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

tarptautine vagiu ir narkotiku pardaveju diena?

per velykas amerikoj buvo svenciama

LGBTQ libersosine svente su visu rusiu iskrypeliu paradais ,Bideninem kalbos ir sveikinimais ......per ATVELYKY Vilniuje minima pasaauline romu [ cigonu ] diena Lietuvisku agrastu Seime vyks cigoniska konferencija

Elkis su kitais taip

Kaip nori kad su tavimi elgtųsi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS