Visuomenininkai prašo perlaidoti A. Smetonos palaikus Lietuvoje | Diena.lt

VISUOMENININKAI PRAŠO PERLAIDOTI A. SMETONOS PALAIKUS LIETUVOJE

  • 14

Žinomus mokslo, meno, kultūros, politikos atstovus vienijanti asociacija „Mūsų tautos atmintis“ prašo perlaidoti tarpukario prezidento Antano Smetonos palaikus Lietuvoje, antradienį pranešė „Lietuvos žinios“.

Asociacija kreipėsi į Seimo Valstybės istorinės atminties komisijos pirmininką „valstietį“ Arūną Gumuliauską, prašydami įtikinti Vyriausybę peržiūrėti Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečio programą, kad į ją būtų įtraukta A. Smetonos palaikų perlaidojimo sostinės Rasų kapinėse, netoli Jono Basanavičiaus kapo, ceremonija.

Taip pat prašoma įtikinti Vyriausybę, kad sostinėje būtų pastatytas paminklas A. Smetonai. Panašūs laiškai išsiųsti ir šalies vadovams bei sostinės merui Remigijui Šimašiui.

A. Gumuliausko teigimu, Valstybės istorinės atminties komisija apsvarstys gautą kreipimąsi.

„Svarbiausia A. Smetonos giminių sutikimas, todėl ir siūlysiu pirmiausia susisiekti su jais. Kviesimės ekspertus, diskutuosime. Bet jei giminės nesutiks, ties tuo ir sustosime“, – sakė jis. 

A. Smetona Lietuvos prezidento pareigas ėjo 1919–1920 ir 1926–1940 metais. Jis žuvo 1944 metais, kilus gaisrui namuose Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

nesamone,,,temiega ten,kur imerkes barzda I lekshte pasimire ,,,jis verzesi ten palikite ji ramybeje as nenoriu ,kad mano pinigus metytu jo parvezimui

Ne ! "prievartai".

Nebukim barbarais.Žmogėnas bėgo su tokiu įkarščiu ir pasiryžimu, tai nejau per prievarta gražinsim ?!.

lietuviai vadinasi

ką užsimano ta parsiveš neidomu net artimuju nuomonė visus pabėgelius jei jis toks buvo LIETUVOS mylimas tai ko bėgo per upe į užsenį per perversma jūs galvojat kad su mūsų ponuliais kitaip bus kada atsibusit ir baiksit garbit kaip stabus O KAIP PER S A U S I O 13 BUVO PARUOŠTA SRAIKTASPARNIS KIEME LANSBERGINIUI PABĖKT O JŪS VIS DIDVYRIS TIK DIDVYRIS IŠVERSKŪRIS IR IŠDAVIKAI TOKIE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS