VMI vadovas D. Bradauskas nušalinamas nuo pareigų | Diena.lt

VMI VADOVAS D. BRADAUSKAS NUŠALINAMAS NUO PAREIGŲ

  • 14

Dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktos medžiagos Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovas Dainoras Bradauskas nušalinamas nuo pareigų, jo atžvilgiu pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas.

„Šiandien išsiuntėme raštą, informavome Finansų ministeriją, kad mes matome drausminio nusižengimo požymių“, - BNS trečiadienį sakė STT direktorius Saulius Urbanavičius.

Jis nedetalizavo, kokia veikla sukėlė įtarimų. STT paprastai tiria korupcinius nusikaltimus. Šiuo atveju įvertinusi medžiagą tarnyba nusprendė ikiteisminio tyrimo nepradėti.

Finansų ministerija pranešė, kad tarnybinio tyrimo metu D.Bradauskas bus nušalintas nuo pareigų, kai tik pasibaigs jo laikinas nedarbingumas. VMI atstovas spaudai D.Buta BNS teigė, kad D.Bradauskas serga nuo trečiadienio.

Finansų ministras Vilius Šapoka BNS sakė, kad tyrimas bus baigtas kuo greičiau, apie jį bus informuota visuomenė.

„Kadangi VMI negali gyventi šešėlyje, tai tyrimą atliksime kuo greičiau ir informuosime visuomenę“, - BNS sakė V.Šapoka.

Pasak jo, ketvirtadienį laikinuoju VMI vadovu turėtų būti paskirtas vienas iš VMI viršininko pavaduotojų. Jais dirba Artūras Klerauskas, Vygantas Ivanauskas ir Virginijus Narvilas.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė remiantis finansų ministro veiksmus ir paragino kuo greičiau ištirti įtarimus.

„Premjeras informuotas apie finansų ministro sprendimą dėl VMI viršininko D.Bradausko ir palaiko ministro poziciją bei veiksmus. Įtarimus dėl VMI vadovo veiklos būtina ištirti bei priimti reikiamus sprendimus“, - BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

„Skaidri VMI veikla, pasitikėjimas šia institucija, taip pat efektyvus mokesčių administravimas ir rezultatyvi kova su šešėliu yra vienas iš Vyriausybės prioritetų“, - pridūrė jis.

VMI informavo, jog dar neturi jokios informacijos apie jos vadovo atžvilgiu pradėtą Finansų ministerijos tyrimą, todėl komentaro kol kas pateikti negali.

Su pačiu D.Bradausku BNS susisiekti kol kas nepavyko.

VMI vadovu D.Bradauskas paskirtas 2015 metų balandžio viduryje. Iki tol nuo 2014 metų liepos jis laikinai ėjo VMI viršininko pareigas, kai tuometinis finansų ministras Rimantas Šadžius nepratęsė nuo 2005 metų spalį dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos.

51-erių D.Bradauskas yra buvusio Seimo nario Broniaus Bradausko sūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

obuolys

obuolys nuo obels netoli nusirita neigu patikrintu tevo praturtejima ir jo akcijas rastu dar idomesniu dalyku

Negražu

Kaip galima šaukti per visas informavimo priemones,neva nusikaltusį,nors niekas nežino ką jis blogo padarė?Tai gal nieko blogo nepadarė,o jau apdergtas.Tai gal reiktų pirmiausia paskelbti,apie jo padarytą pražangą,o tik po to pradėti tratinti per spaudą,radiją.Iki kokio lygio nusirito valstybė.Susidaro įspūdis,kad gyvename ne valstybėje,o turgelyje,kur kiekvienas daro tą,ką nori.O šaukiama,kad girdi gyvename jau demokratinėje valstybėje,kur galioja žmogaus teisės.Apie paprastą žurnalistų kulturingumą,kalbėti nė neverta.

.

Nieko ta stt nedaro lygu 0 tik parodomasis ŠOU , va koki neigalu zmogeli uz 2 eurus tai i gatve ismes jusu ir grybnages slovingoji ssssttt kiek tokiu pagavo ir ka? ??? toliau vagia, kur masiulis su kysiais? ???? savo versla atsidare !!!!! Pades liberalams , grubliauskui narkotikus prekiauti klaipedoje !!!! minijos 129, 58
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS