VRK narys V. Semeška: nepažeidinėjau jokių įstatymų | Diena.lt

VRK NARYS V. SEMEŠKA: NEPAŽEIDINĖJAU JOKIŲ ĮSTATYMŲ

  • 0

Nepasitikėjimo sulaukęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Vilius Semeška sako nepažeidinėjęs jokių įstatymų, sąžiningai dirba vadovaudamasis Konstitucija ir įstatymais.

„Nepažeidinėjau jokių įstatymų, tą nustatė ir prokuratūra, nesulaužiau VRK nario priesaikos, dirbau ir dirbu vadovaudamasis Konstitucija, įstatymais, sąžiningai atlieku man pavestas pareigas. Teiginiai, kad V. Semeška pateikė tikrovę neatitinkančius faktus, yra klaidinantys“, - iš Seimo tribūnos pareiškė V. Semeška, pažymėjęs, kad prokuratūra nerado pagrindo pradėti tyrimą.

VRK narys kvietė parlamentarus balsuoti pagal savo sąžinę, o ne pagal „zadanijas“ ir politinį prisitaikėliškumą.

V. Semeška skundėsi, kad yra persekiojamas Druskininkuose, kur yra menkinama opozicija. „Mano šeima turėjo evakuotis iš Druskininkų į Vilnių, labai apgailestauju dėl to“, - sakė V. Semeška.

Jis tikisi, kad užges „zadanijos“ mūsų valstybėje, kad pasieksime tam tikrą Europos kultūros lygį ir „zadanijos“ bus išgyvendintos.

Per audringą diskusiją Seime netruko aštrių ir netgi įžeidžiančių žodžių.

Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė, kalbėdama apie valdančiuosius, pavadino juos „fašistuojanti dauguma“.

Kalbėdamas apie parlamentarę Agnę Širinskienę, V. Semeška sakė, kad ji primena jam jo močiutę, todėl žiūri į parlamentarę filosofiškai ir su humoru.

Nors V. Semeška atėjo į Seimo tribūną apsirūpinęs baigtų mokyklų diplomų kopijomis, A. Širinskienės tai neįtikino. „Yra melas ir yra patologinis melas“, - pareiškė ji, kalbėdama apie VRK narį.

Liberalas Eugenijus Gentvilas mano, kad V. Semešką norima iššveisti iš VRK, todėl už tai jis nebalsuosiąs.

Ketvirtadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė A. Širinskienė parlamentarų grupės vardu pateikė nutarimo projektą, kuriame siūloma pareikšti nepasitikėjimą VRK nariu V. Semeška ir tuo pagrindu pripažinti jo įgaliojimus nutrūkusiais.

Nutarimo projekte konstatuojama, kad VRK narys V. Semeška tiek VRK, tiek ir Seimui pateikė tikrovės neatitinkančią bei žinomai neteisingą informaciją apie savo išsilavinimą ir buvusią darbovietę.

„VRK nario V. Semeškos elgesys teikiant tikrovės neatitinkančią bei žinomai neteisingą informaciją apie savo biografijos faktus kelia abejones jo, kaip VRK nario, reputacija bei patikimumu“, - sakoma nutarimo projekte.

Jame taip pat pažymima, kad „VRK nario V. Semeškos teisės aktų neatitinkantys reikalavimai, susiję su jo atlyginimo mokėjimu, jo išskirtinių darbo sąlygų reikalavimas bei nuolatinis atsisakymas atlikti atskiras tarnybines užduotis apsunkina VRK veiklą ir pamina VRK kolegialumo principą“.

Nepasitikėjimą inicijavę Seimo nariai akcentuoja, kad VRK nariai savo veikloje turėtų vadovautis aukščiausiais etikos reikalavimais, paisyti geros moralės principų ir būti nepriekaištingos reputacijos.

Pareikšti nepasitikėjimą VRK nariu V. Semeška siūlo 46 Seimo „valstiečių“, „socialdarbiečių“, „tvarkiečių“ ir Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS