VTEK tirs Ugdymo plėtotės centrui laikinai vadovaujančios M. Bilotienės elgesį | Diena.lt

VTEK TIRS UGDYMO PLĖTOTĖS CENTRUI LAIKINAI VADOVAUJANČIOS M. BILOTIENĖS ELGESĮ

  • 0

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį paskelbė pradedanti tyrimą dėl Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros direktoriaus pavaduotojos, šiuo metu laikinai vadovaujančios Ugdymo plėtotės centrui Monikos Bilotienės elgesio.

VTEK nurodo tirsianti, ar tarnautoja išvengė galimo interesų konflikto.

Teigiama, kad M. Bilotienė galėjo pati su savimi pasirašyti sutartis, pagal kurias Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūrai teikė išorės audito paslaugas. Tačiau pati M. Bilotienė teigia, kad niekada su savimi sutarčių nepasirašė.

„Pati su savimi nepasirašinėjau, nemanau, kad ten būtų pasirašinėtos sutartys. Tokių aš neprisimenu atvejų, kad taip būtų buvę“, – BNS sakė M. Bilotienė.

„Tegu tiria, pasižiūri, aš tikrai nieko neslepiu“, – pridūrė ji.

VTEK nurodo pradėjusi tyrimą gauto pranešimo pagrindu.

M. Bilotienė šiuo metu eina ir kitos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžios įstaigos – Ugdymo plėtotės centro laikinosios vadovės pareigas.

Į jas ji buvo pernai paskirta atstatydintosios ministrės Jurgitos Petrauskienės sprendimu, kai iš pareigų buvo nušalintas laikinasis centro vadovas direktoriaus pavaduotojas Ričardas Totoraitis, kilus įtarimų dėl galbūt neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų.

Dar anksčiau įtarus neskaidriai rengtais pirkimais iš Ugdymo plėtotės centro vadovo pareigų buvo atleistas Giedrius Vaidelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS