Vyriausybė nurodė slėptuves įrengti iki 2021-ųjų | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NURODĖ SLĖPTUVES ĮRENGTI IKI 2021-ŲJŲ

  • 7

Vyriausybė trečiadienį nustatė, kad valstybės institucijas tinkamomis slėptuvėmis turi apsirūpinti iki 2021 metų.

Vidaus reikalų ministerija teigia, kad slėptuves turėtų įsirengti 50 valstybės institucijų ir savivaldybių (33 savivaldybės ir 17 valstybės institucijų), pažymima kad 16 slėptuvių jau įrengta.

Numatoma, kad lėšų poreikis slėptuvėms įrengti sudarytų 15 mln. eurų.

Pasak ministerijos, Vyriausybės patvirtintos slėptuvių optimizavimo rekomendacijos parengtos įgyvendinant Valstybės kontrolės audito apie įstaigų pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms rekomendacijas, taip pat atsižvelgiant į atliktą finansinį (teisėtumo) auditą savivaldybėse.

Vyriausybė nustatė, jog institucijos ir įstaigos privalo turėti slėptuves, jei Valstybiniame ekstremaliųjų situacijų valdymo plane jos yra paskirtos atsakingomis institucijomis, jei jos priklauso Civilinės saugos įstatyme nurodytoms civilinės saugos sistemos pajėgoms, taip pat jei funkcijas vykdo nenutrūkstamai (visą parą, poilsio ir švenčių dienomis).

Vyriausybės patvirtintose rekomendacijose taip pat nustatyta, kad slėptuvės turi būti įrengiamos ir tais atvejais, kai valstybės institucijų ar įstaigų arba savivaldybių ekstremaliųjų situacijų operacijų centrai patenka į pavojingojo objekto galimą poveikio zoną, arba patenka į statomos ar eksploatuojamos Baltarusijos branduolinės jėgainės išplėstinio planavimo atstumą.

Sutarta atsisakyti Bendrojo pagalbos centro (BPC) slėptuvės. BPC veiklos tęstinumą numatoma užtikrinti vieno BPC skyriaus funkcijas perduodant kitam skyriui, jei vienas iš jų negalėtų veikti.

Rekomendacijose įtvirtinta nuostata, kad slėptuvės gali būti neįrengiamos, jei valstybės institucija, įstaiga ar savivaldybės administracijos direktorius, atlikę galimų pavojų ir ekstremaliųjų situacijų rizikos analizę ir ją suderinę su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu, ekstremaliųjų situacijų operacijų centro veiklą užtikrina saugiose darbo vietose, kuriose ekstremaliųjų situacijų metu negali atsirasti gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pernai sakė, kad planuojamos slėptuvės bus skirtos specialistams, kurie atsakingi už ekstremalių situacijų valdymą, o ne gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

karo maro ir kitu nelaimiu

gamintojai ir kurejai lietuvoje pagal jankiska programa --kuria ir stato SAU ir savo benkartams sleptuves , likusieji tautieciai gales stipt po atviru dangum UUUUUUuuuuuu gnydos....manau padlos nespesit sulyst y tuos bunkerius ,o sulindusius uz ausu tautieciai istrauks ir ant sakos sukabins....

VYTAUTAS

eilinė afera pinigams vogti,ar dar mažai išvogta.Tų slėptuvių,dar nuo Tarybinių laikų pristatyta,kurios sandėliais paverstos,ar išparduotos.Nustokit lot ant kaimynų ir neteks bijoti.

demokratija

pirma tures iskilti trys prezidenturoj valstybej seime o del baudziauninku nereik sukti galvos isgyneto tiek isgyvens ir toliau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS