Vyriausybės pratybos atvėrė teisines spragas | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS PRATYBOS ATVĖRĖ TEISINES SPRAGAS

  • 1

Vyriausybės nariai penktadienį dalyvavo pratybose, kuriose buvo simuliuojamas valstybės pasirengimas Lietuvoje priimti didelį kiekį sąjungininkų karių. Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, pratybos atskleidė, kad tokiu atveju atsirastų teisinių spragų.

„Pratybos parodė, kad yra ir teisinio reglamentavimo spragos arba neaiškumai, arba dviprasmybės. Šios pratybos be to, kad tikrai praktiškai parodė, kaip reikėtų veikti vyriausybei, dar parodė kokius reikėtų daryti namų darbus, kad nebūtų diskusijų iš teisinės pusės, ar čia taip reikia daryti, ar kitaip reikia daryti“, – sako ministras pirmininkas.

Pasak krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, pratybos parodė, kad sprendimai geriausiai priimami taikos ar karo metu. Problemų esą daugiausia kyla, kai situacija regione nėra griežtai apibrėžta, todėl visoms ministerijoms dar reikia pasitemti.

„Krymo aneksija ir jos būdas, agresija Ukrainos rytuose parodė, kad yra tų hibridinių situacijų ir reikia būtent jas spręsti netradiciniais būdais“, – teigia R. Karoblis.

Plačiau apie tai – Augusto Stankevičiaus reportaže.

 

GALERIJA

  • Raimundas Karoblis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Taaaip, kartojasi 1940-jų scenarijus, tankai jau rieda, o Vyriausybė tik gėles pirkt tegali pasiūlyt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS