Vyriausybės vadovas palaiko Seimo narių mažinimo idėją | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS VADOVAS PALAIKO SEIMO NARIŲ MAŽINIMO IDĖJĄ

  • 8

Premjeras Saulius Skvernelis palaiko „valstiečių“ idėją mažinti Seimo narių skaičių.

„Aš iš esmės pritariu, tai buvo mūsų valdančiųjų programoje, ir jeigu tas klausimas bus įtrauktas, manau, ko gero, sulauks mūsų žmonių palaikymo“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Jo teigimu, dabartinis Konstitucijoje įtvirtintas 141 parlamento narių skaičius yra per didelis, nes šalyje smarkiai sumažėjo gyventojų skaičius.

„Manykime, kad tas skaičius tikrai galėtų būtų mažesnis siejant su gyventojais, kurių tikrai per pastaruosius dešimtmečius gerokai sumažėjo. Yra kita nuomonė – kad nepaisant, kiek jų yra, atstovavimas turi būti gana platus. Bet jeigu pažiūrėtume, kiek šiandien procentiškai vienas Seimo narys atstovauja, tai sumažinimas yra pagrįstas, tai aš palaikysiu, jeigu bus toks klausimas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Manykime, kad tas skaičius tikrai galėtų būtų mažesnis siejant su gyventojais, kurių tikrai per pastaruosius dešimtmečius gerokai sumažėjo.

Anot jo, „valstiečiai“ nesiūlo drastiškai mažinti Seimo narių skaičiaus – galėtų likti 121 arba 111 parlamentarų.

„Reikia aiškiai pagrįsti, koks turėtų būti atstovavimas“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Trečiadienį interviu Žinių radijui Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė, kad kartu su kitąmet vyksiančiais prezidento rinkimais galėtų būti rengiamas ne tik referendumas dėl dvigubos pilietybės, bet ir referendumas dėl parlamento narių skaičiaus mažinimo.

Anot jo, Seimo narių skaičius galėtų mažėti iki 121.

Pernai sausį Seimas po pateikimo pritarė Konstitucijos pataisoms nuo 141 iki 101 mažinti parlamentarų skaičių, taip pat iš spalio į kovą perkelti Seimo rinkimų datą. Už projektą balsavo iniciatoriai „valstiečiai“, išskyrus susilaikiusią Laimutę Matkevičienę, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai, dalis liberalų, o visų kitų frakcijų atstovai, išskyrus pavienius politikus, buvo prieš ir susilaikė.

Pernai balandį Vyriausybė šioms pataisoms pateikė teigiamą išvadą, bet toliau projektas nepasistūmėjo.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį Seime žurnalistams sakė, kad kitos frakcijos tokios iniciatyvos nepalaiko, o „valstiečių“ balsų neužtenka priimti sprendimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Kuo greičiau tuo geriau,daugiau liks pinigų vaikams našlaičiams pensininkams,invalidams,gal gydymas bus geresnis.Tas veryga nieko nesupranta apie gydymą,tik poperinis jis gydytojas.Tos pedofilijos globėjos šakalienės reikia kuo greičiau atsikratyti,kol dar neišgrobė visų vaikelių.Karbauskiuko,nes jis per daug nori apžioti,tik laukiam skvernelio išeinant.Visą tą senieną seniau reikėjo vyt lauk,nes jau pašvinko ganėtinai.

pencinykė

dauguma jų net nežino ką ten veikti turi, pusės jų ten pilnai pakaks, sąrašiniai lauk, per pus maziau nesamonių bus..ir pinigų gerokai atliks pencinykam

Alis Petkus...

reikia sumažinti bent iki 121 nario Seime...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS