Atsistatydino Studijų kokybės vertinimo centro vadovas A. Grebliauskas | Diena.lt

ATSISTATYDINO STUDIJŲ KOKYBĖS VERTINIMO CENTRO VADOVAS A. GREBLIAUSKAS

  • 0

Nuo penktadienio Studijų kokybės vertinimo centrui (SKVC) nebevadovauja Artūras Grebliauskas.

Nuo 2010 metų pavasario centro direktoriumi buvęs A.Grebiauskas BNS penktadienį sakė iš pareigų pasitraukęs savo noru. Jis teigė nenorintis komentuoti savo sprendimo.

"Kaip sakiau jau ne vienam žurnalistui, nekomentuosiu, tiesiog savo noru nusprendžiau ir tiek", - sakė A.Grebliauskas.

Jis neatsakė, kur planuoja dirbti toliau. Anksčiau jis yra dirbęs prezidento Valdo Adamkaus komandoje, dėstytojavęs, dirbęs "Achemoje", "Vilniaus banke", "Klaipėdos medienoje".

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad pastabų A.Grebliauskui turėjo Švietimo ir mokslo ministerija. Viceministro Rimanto Vaitkaus teigimu, skyrėsi požiūriai į aukštųjų mokyklų vertinimą, kurį atlieka SKVC.

"Turėjome diskusijų su SKVC direktoriumi, bandžiau ir raginau, kad jų požiūris į vertinimą pasikeistų, taptų daugiau vakarietiškas, o ne rytietiškas – kad tai nebūtų bauda, o skatinimas aukštajai mokyklai keistis. Mūsų požiūriai labai išsiskyrė ir ponas A.Grebliauskas išėjo iš SKVC", – delfi.lt sakė viceministras.

Viceministras sakė, kad ruošiama vertinimo sistemos korekcija. Pakeitimus numatoma priimti rudenį. R.Vaitkus atkreipia dėmesį, kad aukštąsias vertina ir akredituoja ta pati institucija – SKVC, taigi sprendimą apskundus, pats centras turi vertinti savas klaidas. Švietimo ir mokslo ministerija siūlo, kad SKVC ir toliau atliktų vertinimą, o sprendimą dėl akreditacijos priimtų Aukštojo mokslo taryba.

Pasak delfi.lt, ministerijos vadovai A.Grebliauskui turėjo priekaištų dėl klaidų, padarytų vertinant Kolpingo kolegiją, priekaištavo dėl nuolatinio bylinėjimosi teismuose ir netvarkos. Kolpingo kolegija vertinta už 2008-2010 metais, kuomet dar nebuvo baigtas naujas pastatas ir prasto įvertinimo sulaukė būtent dėl materialinių išteklių stokos. Neigiamas vertinimas paskelbtas, kai naujas pastatas jau stovėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS