„Peugeot“ pristatė vienatūrį 5008 | Diena.lt

„PEUGEOT“ PRISTATĖ VIENATŪRĮ 5008

Prancūzijos automobilių konstruktoriai išplatino oficialias naujojo vienatūrio „Peugeot 5008“ fotografijas.

Septynvietis modelis (sėdynių išdėstymo formulė 2+3+2) pagamintas naudojant „Peugeot 308“ platformą. Nors pagal kėbulo gabaritus beveik idealiai sutampa su „Citroen C4 Grand Picasso“ išmatavimais, išoriškai su šiuo savo giminaičiu „Peugeot 5008“ visiškai nepanašus. Naujais vienatūris turi kur kas daugiau koncepcinio modelio „Peugeot 3008“ atributų - priekinė automobilio dalis su horizontaliai ištemptais žibintais atrodo beveik taip pat. Panaši ir į vairuotojo pusę kiek pakreipta salono komponuotė. Be to, kaip ir koncepciniame „Peugeot 3008“ naujojo vienatūrio vairuotojas gali naudotis ant priekinio stiklo projektuojama navigacinės sistemos, atstumo iki priekyje važiuojančio mašinos kontrolės įrenginio informacija. „Peugeot 5008“ turės ir „protingą“ stabilumo kontrolės sistemą, turinčią „žieminį“ režimą, leidžiantį šiek tiek buksuoti varantiesiems ratams.

Naujojo vienatūrio bagažinės tūris (nenaudojant trečiosios sėdynių eilės) siekia 758 l, o sulanksčius ir viduriniąją eilę išauga iki 2506 l. Keliausiantiems šiuo ratuočiu prancūzai siūlo dar keletą įvairiose salono vietose įrengtų daiktadėžių, stalčiukų ir lentynėlių, kurių bendras tūris bemaž 60 l.

Kaip ir „Citroen C4 Picasso“, naująjį „Peugeot 5008“ galima užsisakyti su stkliniu panoraminiu stogu, kurio plotas siekia 1,69 kv.metro, bei gale sėdintiems keleiviams skirta  multimedia sistema, leidžiančia 7 colių įstrižainės monitoriuose žiūrėti DVD.

Vienatūris bus komplektuojamas su vienu iš šešių variklių: dviejų benzininių (120 ir 156 AG) ir keturiais dyzeliniais, išvystančiais nuo 110 iki 163 AG pajėgumą. Visi motorai dirbs drauge su šešių laipsnių mechaninėmis arba automatinėmis pavarų dėžėmis.

Pasaulinė „Peugeot 5008“ premjera numatyta rudenį vyksiančioje Frankfurto automobilių parodoje, o prekybos salonuose vienatūris pasirodys šių metų pabaigoje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liūtas

PEŽAI - geros mašinytės. Geri varikliukai, minkštai važiuoja, pasižymi ekonomija, o ir dizainą neblogą sukuria prancūzai !

fe

labai panasus is picasso, bet vel viska saisku - sedevras visomis prasmemis, nes daug elektros. prancuzu masinos - pizonu masinos, o tai yra jega. jie rupinasi, kad hemorojus neatsivertu vazouojant ir kad jaustumemes kaip minksciausiame kresle. nebrendyloms kregzdutininkams jos neskirtos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS