„Regitra“ teiks daugiau duomenų | Diena.lt

„REGITRA“ TEIKS DAUGIAU DUOMENŲ

Valstybinė įmonė „Regitra“ prie viešai jau skelbiamų registro duomenų planuoja pateikti dar daugiau duomenų. Daugiau kaip 600 tūkst. kartų atsakiusi įmonė ketina suspėti.

VĮ „Regitra“ sukurta ir 2005-aisiais pradėta teikti viešoji elektroninė paslauga „Transporto priemonių paieška“, leidžianti internetu neatlygintinai gauti Lietuvos kelių transporto priemonių registro duomenis apie visas (2,1 mln.) Lietuvoje įregistruotas kelių transporto priemones, kasmet pateikia atsakymus į daugiau kaip 1 mln. vartotojų užklausų. Šiemet šia nemokama paslauga vartotojai pasinaudojo daugiau kaip 600 tūkst. kartų.

„Atsižvelgdama į naujai kylančius visuomenės poreikius, taip pat į Susisiekimo ministerijos siūlymus, „Regitra“ prie viešai jau skelbiamų registro duomenų planuoja pateikti ir duomenis apie ankstesnių transporto priemonės savininkų skaičių, taip pat kai kurią kitą galinčią visuomenę dominti informaciją iš policijos, draudikų, techninių apžiūrų bendrovių duomenų bazių“, - sakė „Regitros“ generalinis direktorius Ramutis Oleka.

Išsamesnė duomenų bazė galėtų atspindėti transporto priemonės techninę būklę, draudimą, patirtus eismo įvykius. Ši informacija būtų naudinga planuojantiems naudotas transporto priemones įsigyti gyventojams ir įstaigoms.

Šiuo metu „Regitros“ tinklalapyje (www.regitra.lt), atsakant į elektronine paslauga „Transporto priemonių paieška“ besinaudojančių vartotojų užklausas, pateikiama informacija apie transporto priemonės teisinę būklę (įregistruota ar išregistruota), atsakoma, ar perregistruojant transporto priemonę nėra taikomi apribojimai dėl jos arešto, įkeitimo, vagystės ar kitų teisės aktais numatytų apribojimų, taip pat nurodoma jos markė, modelis, kėbulo spalva, pirmosios registracijos arba pagaminimo metai, kategorija ir klasė. Taip pat pateikiama informacija apie tai, ar transporto priemonės savininkas „Regitrai“ jau yra pateikęs transporto priemonės pardavimo deklaraciją.

Vartotojams sudaryta galimybė atlikti transporto priemonės paiešką pagal vieną ar kelis parametrus: valstybinį numerį, registracijos liudijimo ir identifikavimo numerius.

Paslauga aktyviai naudojasi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių piliečiai, institucijos, siekiančios operatyviai įsitikinti, ar dominanti transporto priemonė iš tiesų yra įregistruota Lietuvoje.

Viešai teikiamų duomenų sąrašas bus išplėstas „Regitra“ tvarkomais duomenimis, o, bendradarbiaujant su policija, Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuru bei asociacija „Transeksta“, vienijančia technines apžiūras atliekančias bendroves, sudarius sutartis, turint teisinį pagrindą ir atlikus būtinus teisės aktų pakeitimus, - ir šių institucijų tvarkomais visuomenei aktualiais duomenimis.

Įmonė kviečia gyventojus išsakyti savo nuomonę apie tai, kokie Lietuvoje įregistruotų transporto priemonių duomenys jiems yra aktualiausi. Kviečiame dalyvauti www.regitra.lt paskelbtoje apklausoje

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS