Vyriausybė – prieš valstybinių pensijų mokėjimą 5-6 vaikų motinoms | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ – PRIEŠ VALSTYBINIŲ PENSIJŲ MOKĖJIMĄ 5-6 VAIKŲ MOTINOMS

Antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikėms motinoms, išauginusioms 5-6 vaikus, nuo 2014 metų nebus mokamos.

Valstybinių pensijų įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma išplėsti jų gavėjų ratą, priešinasi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Jos skaičiavimais, 2014 metais iš biudžetos šioms pensijoms reikėtų 30 mln. litų, o 2015 metams – 78 mln. litų.

„Siūlomiems pakeitimams įgyvendinti nėra galimybės skirti biudžeto lėšų“, - teigiama ministerijos išvadoje.

Ministrų kabinetas pataisas svarstys ketvirtadienį posėdyje.

Vyriausybės sprendimo laukia Seimas, svarstantis „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio pataisas, kuriomis siūloma daugiau daugiavaikių motinų skirti antrojo laipsnio valstybines pensijas.

Pensijos, kurias galėtų gauti 5-6 vaikus pagimdžiusios ar įvaikinusios ir iki 18 metų išauginusios bei gerai išauklėjusios motinos, turėjo būti pradėtos mokėti nuo 2009-ųjų liepos 1-osios, tačiau terminas kasmet atidedamas.

Dabar tokią pensiją gauna motinos, pagimdžiusios ar įvaikinusios 7 ir daugiau vaikų - tokių mamų yra apie  4 tūkstančiai. Šiuo metu antrojo laipsnio valstybinė pensija yra 400 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vanda

Nesuprantu,kokiu cia skatinimu reikia? Jau dabar perdaug vaiku,nera kur deti oficialiai 6000 pamestinuku! Kodel negaletu,kaip Rusija,pardavineti uzsienieciams, o dabar tik sulaukeje teslagalviai(pikti ir pavojingi)auga!

vidma

rusijoi ir dirbtinas apvaisinimas bevaikem seimom nemokamas .O cia Laisva lietuva cia uz tai nulups kaili . Bl jai tik buciau zinojas uz ka balsojau daugiau nej 20 metu atgal .Piedari ir tiek ,supiso beveik viska .

vidma

O ka tenai ozys sake kad nori kad butu daugiau litovcu . Bl tai va imk iniciativa ir skatink gimstamuma bet ne .Turbut bosas is uzmariu isake ismarint savo tauta .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS