Kauno oro uostas priverstas skolintis 4,5 milijono litų | Diena.lt

KAUNO ORO UOSTAS PRIVERSTAS SKOLINTIS 4,5 MILIJONO LITŲ

Kauno oro uostui pritrūko apyvartinių lėšų, todėl jis norėtų skolintis 4,5 milijono litų.

Laikinai oro uostui vadovaujanti Jūratė Baltrušaitytė nesileido į detales, kam reikalingi pinigai.

„Paskolos reikia, kad būtų galima įgyvendinti tam tikrus projektus, kuriems įmonė alternatyvaus finansavimo šaltinio neturi", – portalui 1kaunodiena.lt sakė J. Baltrušaitytė.

Prie suprastėjusios bendrovės finansinės situacijos žymiai prisidėjo tai, jog rudenį į Vilnių dalį skrydžių perkėlė Airijos kompanija „Ryanair“.

Anot J. Baltrušaitytės, gautą 4,5 mln. paskolą planuojama atiduoti per vienerius metus. Oro uostas skolinasi jau ne pirmą kartą.

Apie VĮ „Kauno aerouostas“ paskelbtą viešojo pirkimo konkursą informacija pateikiama Centriniame viešųjų pirkimų portale.

Skelbiama, kad Kauno oro uostas pernai uždirbo 73,7 tūkst. litų grynojo pelno, jo pajamos augo 0,8 proc. iki 9,333 mln. litų.

Vasaros skrydžių sezoną, kuris prasidės kovo 31 dieną, iš Kauno oro uosto numatyta 19 maršrutų, po 56 skrydžius per savaitę. Juos iš Kauno oro uosto vykdys dvi aviakompanijos – „Ryanair“ ir „airBaltic“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

adas

tai ka pons masiuli reiketu padengti tuos 4 milionus, nes nuostolius oro uostas patyre tik per tave.

pritariu

kad masiulis su konservais sunaikino ne tik oro uosta bet ir kauno miesta paradoksas bet balsuoja uz konservus daugiausia kaunas .

ačiū

ponui pypt Masiuliuij

SUSIJUSIOS NAUJIENOS